Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adelin Petrișor îi dă replica lui Dan Negru, pe tema lipsei corespondenților români în Siria: Pe plaiurile mioritice ai audienţă cu ”blondele”

Adelin Petrișor îi dă replica lui Dan Negru, pe tema lipsei corespondenților români în Siria: Pe plaiurile mioritice ai audienţă cu ”blondele”

Un articol de: B1.ro - 14 Apr 2018, 21:51
Adelin Petrișor îi dă replica lui Dan Negru, pe tema lipsei corespondenților români în Siria: Pe plaiurile mioritice ai audienţă cu ”blondele” Foto: PaginaDeMedia Eveniment

Dan Negru a criticat sâmbătă faptul că televiziunile din România nu au trimis niciun corespondent de război în Siria. Replica a venit rapid de la Adelin Petrișor: la noi în țară ai audiență numai cu blondele. 

”Avem breaking-news-uri copy-paste. Franța are azi, în război, 26 de jurnaliști de front independenți, freelancer, dincolo de jurnaliștii de front celebri, angajați de televiziuni. Noi nu avem nici de unii, nici de alții. La plăcinte înainte, la război înapoi!”, a scris Dan Negru, pe Facebook.

Adelin Petrișor, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de război din România, a ținut să vină cu replica. Acesta a explicat faptul că nu există finanțare pentru astfel de reportaje, pentru că banii ajung la emisiunile de divertisment.

”Nu fac asta însă pentru că, din nefericire, pe plaiurile mioritice ai audiență cu “blondele” (nu e o remarcă sexista, ci o trimitere la emisiunile amicului meu) și nu cu știrile serioase. Dacă ne vom întâlni, îți voi povesti cum, acum o lună, am găsit cu mari eforturi sponsorizări pentru reportaje despre cei care au luptat pentru ISIS în Siria. Îți mulțumesc pentru că încerci să ne ajuți pe noi ăia care mai sperăm în reapariția buletinelor de știri serioase, însă nu e tocmai corect să arăți cu degetul spre cei care nu dau bani pentru hard news, însă îți dau ție pentru emisiuni ușurele. Make news, not whore… aaa, scuze, war!”, a scris Adelin Petrișor.

Citeşte mai multe despre:   Adelin Petrisor,   Dan Negru,   Siria