Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Adevărul” publică imagini cu o presupusă întâlnire dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduienilor / Christian Sabbagh: „Sunt gradele celor de la Poliția Locală” (VIDEO)

”Adevărul” publică imagini cu o presupusă întâlnire dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduienilor / Christian Sabbagh: „Sunt gradele celor de la Poliția Locală” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Aug 2020, 19:25
”Adevărul” publică imagini cu o presupusă întâlnire dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduienilor / Christian Sabbagh: „Sunt gradele celor de la Poliția Locală” (VIDEO) Foto: Captură Video Adevărul Eveniment

Jurnaliștii de la ”Adevărul” susțin că au intrat în posesia unor imagini care ar demonstra că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit, în zona Bisericii Cuvioasa Parascheva din Rahova, cu Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, şi cu reprezentanţii clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august. Imaginile, mai susțin jurnaliștii, ar demonstra versiunea relatată de Elvis Pian asupra evenimentelor. Jurnalistul Christian Sabbagh, în schimb, afirmă că totul e un fake news: șeful poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, nu are mustață, nu lucrează la Poliția Locală și nici nu poarta insignă pe partea dreaptă, așa cum arată imaginile. Poliția Română nu a avut până acum o reacție oficială pe acest subiect.

 

”Adevărul” prezintă imagini în care ar apărea șefi ai Poliției Române și reprezentanți ai clanului Duduianu

 

”Adevărul” a publicat, marți, imagini care ar demonstra că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian

În imagini ar apărea un Duster alb cu însemnele Poliției Române, mai mulți bărbați în uniforme de Poliție, un autoturism BMW negru în care sunt interlopii și încă o maşină neagră, tip break, parcată lângă BMW.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Jurnaliștii ”Adevărul” spun că imaginile au fost surprise de camerele de supraveghere din zona Bisericii Cuvioasa Parascheva din Rahova, iar ele confirmă varianta vehiculată de Elvis Pian, fratele interlopului ucis.

El a povestit că, în noaptea de 8 spre 9 august, şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la Elvis Pian, după miezul nopţii.   Cei doi l-au rugat pe Elvis Pian să meargă cu ei la o biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu. Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop să îşi scoată fratele decedat din casă cât mai rapid cu putinţă, pentru ca Poliţia să nu se facă de râs din pricina faptului că nu a dispus sancţiuni împotriva interlopilor. Și-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

La acea vreme, interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea. După înmormântarea interlopului, la care nu au fost respectate normele anti-COVID-19, mai mulţi poliţişti au acuzat că superiorii lor „au asigurat protecţie unor interlopi”. 

 

Christian Sabbagh susține că articolul jurnaliștilor este un fake news

 

Imaginile, însă, nu sunt clare, iar jurnalistul Christian Sabbagh spune că în acestea nu apare șeful Poliției Române.

„Șeful poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, nu are mustață, nu lucrează la Poliția Locală și nici nu poarta insignă pe partea dreaptă. Se poate lesne observa că acestea sunt gradele celor de la Poliția Locală, nicidecum ale celor care fac parte din Poliția Română. În plus, orice om al legii care face parte din Poliția Națională, conform Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, datat, 06.07.2010, insigna se poartă pe parte stangă, nu pe partea dreaptă, așa cum o are polițistul local, aflat la întâlnire cu cei din clanul “Duduienilor””, a explicat Christian Sabbagh, pe blogul său.

Poliția Română nu a avut până acum o reacție oficială pe acest subiect.