Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine este Adina Alberts, medicul care se opune măsurii de vaccinare obligatorie. Ce argumente a adus

Cine este Adina Alberts, medicul care se opune măsurii de vaccinare obligatorie. Ce argumente a adus

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Mai 2020, 15:36
Cine este Adina Alberts, medicul care se opune măsurii de vaccinare obligatorie. Ce argumente a adus Foto: Facebook: Dr. Adina Alberts Eveniment

Medicul chirurg Adina Alberts a intrat în atenția publică, în ultima perioadă, ca urmare a declarațiilor sale referitoare la pandemia de coronavirus. Recent, însă, aceasta a comentat un alt subiect controversat: vaccinarea obligatorie. Într-o postare pe Facebook, Alberts face referire la un proiect de lege care prevede introducerea unei scheme de vaccinare obligatorie și susține că, deși pe baza experienței sale de medic a ajuns la concluzia că prevenția este esențială, totuși, trebuie păstrată o măsură chiar și în ceea ce privește vaccinarea.

De altfel, Adina Alberts dă și un exemplu de situație în care, susține ea, vaccinul nu ar trebui să fie administrat în cazul noul născuților.

”Orice EXAGERARE transformă efectele benefice în unele NEGATIVE. Privind noul proiect de lege pentru introducerea schemei de vaccinare OBLIGATORIE, vă pot spune în calitate de medic, dar și în calitate de mamă, că este ceva de nedorit! Ideea de vaccin este bună, o sprijin! Dar unde este MĂSURA în acest caz? Unde este individualitatea pacientului? Mai mult, folosirea vaccinurilor plurivalente în cazul copiilor mi se pare o EXAGERARE! Iar administrarea vaccinurilor la nou-născuți mi se pare un non-sens. De exemplu, ce sens are vaccinarea anti hepatită B la un nou născut în prima lui zi de viață, a căror părinți nu au această boală?!”, a scris medicul chirurg pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Adina Alberts se declară ”total împotriva obligativității vaccinării”, precizând că, din punctul său de vedere, fiecare om ar trebui să aibă libertatea de a decide atât pentru el, cât și pentru copiii săi.

Totodată, medicul și-a exprimat speranța că la Institutul Cantacuzino din Capitală se va relua producția întregii game de vaccinuri necesare populației din România.

Cine este Adina Alberts, medicul care se opune măsurii de vaccinare obligatorie. Ce argumente a adus

Legătura Adinei Alberts cu controversatul om de afaceri Viorel Cataramă

 

Adina Alberts este soția omului de afaceri și politicianului Viorel Cataramă care, la rândul său, a devenit un personaj controversat în contextul pandemie de coronavirus, după ce a declarat că vrea să se infecteze cu SARS-CoV-2 pentru a demonstra că nu va păți nimic. De altfel, afaceristul a mers în satul Bărbulești din județul Ialomița, unde a intrat în contact cu un localnic diagnosticat cu COVID-19, gest pentru care Cataramă s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combateriii bolilor. În plus, în urmă cu câteva zile, acesta declara că a început să manifeste simptome specifice infecției cu noul coronavirus.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Soția sa însă a declarat public, în repetate rânduri, că nu este de acord cu demersul său de a se infecta voluntar cu SARS-CoV-2. Într-o intervenție în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum”, Adina Alberts a explicat că nu susține inițiativa lui Viorel Cataramă, nici ca soție și nici ca medic.

”Ca medic nu sunt de acord, pentru că am competența necesară să îmi dau seama că nu este, totuși, o joacă. Evident și ca soție, avem o familie împreună, avem și bătrâni în familie. Dorim să îi vedem cât mai curând. Ne e dor de ei, să petrecem timpul împreună”, a explicat medicul chirurg.

Ulterior, aceasta a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a decis să plece, pentru o perioadă, împreună cu fiica sa, din locuința familiei, pentru a se proteja de infecția cu COVID-19, în contextul în care, în cele din urmă, Viorel Cataramă nu a renunțat la ideea de a se contamina voluntar cu noul coronavirus.

”Drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Știu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă și de fiică. O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetița noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus. Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească «marea foamete» cu brațele deschise l-a făcut să ia această decizie. Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății”, a scris atunci Adina Alberts, pe Facebook.  

Viorel Cataramă a explicat că a ales să se infecteze cu noul coronavirus pentru a demonstra că nu va păți nimic și că măsurile restrictive impuse de autorități în perioada stării de urgență nu fac decât să distrugă economia României și să ducă la sărăcirea populației. Omul de afaceri este de părere că oficialii au gestionat în mod greșit criza provocată de pandemia de COVID-19 și că în loc să-i țină pe cetățeni în case, încălcându-le drepturi fundamentale, spune Cataramă, ar fi trebuit să le permită oamenilor să meargă la serviciu și să se aleagă astfel soluția imunizării colective.

Citeşte mai multe despre:   Adina Alberts,   Viorel Catarama,   COVID-19,   coronavirus