Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adina Florea și-a retras candidatura de la funcția de procuror-șef al SIIJ

Adina Florea și-a retras candidatura de la funcția de procuror-șef al SIIJ

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 11:16
Adina Florea și-a retras candidatura de la funcția de procuror-șef al SIIJ Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

UPDATE: Informația privind retragerea candidaturii Adinei Florea a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii. 

”Față de interesul public manifestat, în scopul corectei informări, sunt abilitată să aduc la cunoștința opiniei publice că în cursul zilei de astăzi, doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii în funcția de conducere din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”, a transmis reprezentantul CSM. 
 

Adina Florea și-a retras candidatura de la funcția de procuror-șef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), potrivit unor surse judiciare. 

Numirea Adinei Florea la conducerea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este un subiect extrem de controversat, în condițiile în care a fost amânată de șapte ori la rând pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar. Iar încercările repetate de instalare a acesteia în fruntea SIIJ au fost făcute în ciuda recomandărilor forurilor europene de desfiinţare a Secţiei speciale. 

Unul dintre contestatarii Secţiei Speciale este fostul ministr al Justiţiei, Ana Birchall, care a declarat în repetate rânduri că aceasta nu este în beneficiul actului de justiție. 

Existența acestei secții a reprezentat, de altfel, unul dintre motivele de dispută dintre Ana Birchall și Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii. 

Citeşte mai multe despre:   Adina Florea,   SIIJ