Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Administraţia Prezidenţială revine cu rectificări după ce președintele Germaniei a declarat că DNA e a treia putere în stat (VIDEO)

Administraţia Prezidenţială revine cu rectificări după ce președintele Germaniei a declarat că DNA e a treia putere în stat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 21 Iun 2016, 13:21
Administraţia Prezidenţială revine cu rectificări după ce președintele Germaniei a declarat că DNA e a treia putere în stat (VIDEO) Foto:universuljuridic.ro Eveniment

Preşedintele Germaniei şochează, Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti se scuză. Potrivit B1 TV, preşedinţia s-a grăbit să vină cu o rectificare la declarația președintelui Germaniei referitoare la justiție şi a invocat inexactități de traducere. Totul, după ce acesta a afirmat după întâlnirea cu Iohannis că DNA este treia putere în stat.

”Aş dori să subliniez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la care porneşte un semnal îndreptat nu doar către economie, mediul de afaceri, ci şi către politic. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea, de pildă, a DNA ca a treia putere în stat”.

A fost declaraţia care a pus pe jar opinia publică. După valul de reacţii, Administrația Prezidențială s-a grăbit să vină cu o rectificare la declarația președintelui Germaniei referitoare la justiție şi a invocat inexactități de traducere:

"În urma unei inexactități de traducere în cadrul transcrierii declarației președintelui Republicii Federale Germania, vă transmitem versiunea corectă a paragrafului: 'În domeniul combaterii corupției, s-au obținut deja rezultate substanțiale. Justiția are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei și nu parte a problemei, și aici aș dori să amintesc în mod special activitatea DNA - este un semnal nu numai la adresa mediului de afaceri, ci și a celui politic. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare și luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societății pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupția și fac puternică Justiția ca a treia putere în stat."

Administraţia Prezidenţială revine cu rectificări după ce președintele Germaniei a declarat că DNA e a treia putere în stat

Potrivit Președinției, serviciul de traducere a fost asigurat de către Ambasada Republicii Federale Germania la București.

Reacţiile critice au venit imediat.

”Romania e stat membru al Uniunii Europene, stat de drept fundamentat pe separarea puterilor in stat. Puterea judecatoreasca se exercita de Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelelate instante judecatoresti, exclusiv prin judecatori, care sunt independenti si se supun numai legii. Nici DNA si nici o alta structura de parchet nu face parte din puterea judecatoreasca si nu este tara democratica in care justitia sa fie indeplinita de procurori. Afirmatiile presedintelui Germaniei, ca aceasta tara doreste sa consolideze DNA ca a treia putere in statul roman, este in contradictie cu principiul separatiei puterilor in stat si necesita clarificari institutionale, atat din partea Germaniei, cat si a Romaniei. Inteleg ca cineva a tradus "justitia" prin "DNA". Este important de lamurit cine si ce a putut genera o asemenea eroare majora”, a precizat, într-un mesaj postat pe Facebook, magistratul Dana Gîrbovan, membru al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Citeşte mai multe despre:   Administratia Prezidentiala,   Justitie,   DNA