Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Admitere facultate 2020 sesiunea de toamnă. Când încep înscrierile la Universitatea București

Admitere facultate 2020 sesiunea de toamnă. Când încep înscrierile la Universitatea București

Un articol de: Irina Mina - 01 Sep 2020, 17:47
Admitere facultate 2020 sesiunea de toamnă. Când încep înscrierile la Universitatea București Eveniment

Admiterea la facultate în toamna anului 2020 se face, la majoritatea facultăților din cadrul Universității București, exclusiv online, după un program stabilit de conducerea fiecarei facultăț, în contextul crizei sanitare declanșate de noul coronavirus care a avut un impact negativ asupra întregii economii.

 

Admitere facultate 2020. Când încep înscrierile la Universitatea București

 

Admiterea la facultate 2020 se mută în mediul online, prin concurs de dosare, la majoritatea universităților din țară, din cauza pandemiei de Covid-19. Facultăţile de medicină păstrează concursul clasic pentru proba scrisă cu respectarea regulilor de distanţare.

Universitatea București (UB) anunţă, la majoritatea facultăților, desfăşurarea exclusiv online a admiterii 2020 în sesiunea de toamnă. Înscrierile au loc în perioada 2 septembrie - 20 septembrie, iar data limită de afișare a rezultatelor este de 23 septembrie.

Facultățile care organizează admitere în sesiunea de toamnă pentru studiile de licență sunt Administrație și Afaceri, Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Jurnalism și Științele Comunicării, Litere, Matematică și Informatică, Științe Politice, Teologie Baptistă, Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și Teologie Romano-Catolică.

 

Cum se face înscrierea la Universitatea București 2020

 

Având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăților oferă candidaţilor posibilitatea depunerii actelor necesare înscrierii şi online, prin completarea unui formular și încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afișa pe site-ul propriu formularul de înscriere.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Modalităţile de admitere pentru studiile universitare de licență şi master au rămas aceleaşi ca cele din sesiunea iulie 2020.

Potrivit modalităților de admitere din iulie, consiliile celor 19 facultăţi ale Universităţii Bucureşti, cu aprobarea Senatul Universităţii au stabilit cinci forme de admitere:

- admitere pe baza mediei/ a notelor de la Bacalaureat în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri, al Facultăţii de Chimie, al Facultăţii de Fizică, Facultăţii de Geologie şi Geofizică, Facultăţii de Litere, Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (Neogreacă, Maghiară, Italiană, Portugheză, Rusă, Limbile Slave (Croată, Sârbă, Slovacă), Rromani, Filologie Clasică, Limbi Moderne Aplicate, Studii Iudaice), precum şi al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei;

- admitere pe baza mediei de la Bacalaureat şi a unui eseu motivaţional în cazul Facultăţii de Biologie, Facultăţii de Filosofie (eseu motivaţional - scrisoare de intenţie), Facultăţii de Geografie, Facultăţii de Istorie, Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, precum şi al Facultăţii de Ştiinţe Politice;

- admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri (Business Administration), al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (Traducere şi Interpretare, Engleză, Germană (avansaţi şi începători), Neerlandeză, Franceză, Spaniolă, Arabă, Chineză, Japoneză, Turcă şi Studii Americane), al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Jurnalism, Publicitate, Comunicare şi Relaţii Publice: 40% eseu motivaţional/ 20% media generală a examenului de Bacalaureat/ 20% nota la proba scrisă la Limba şi literatura română de la examenul de Bacalaureat/ 20% media obţinută la prima limbă străină pe parcursul anilor de studiu liceal), al Facultăţii de Matematică şi Infor­matică, al Facultăţii de Teologie Baptistă, precum şi al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică;

- admitere pe baza unui interviu motivaţional în cazul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul";

- admitere pe bază de examen în cazul Facultăţii de Drept.

 

Taxa de înscriere la UB 2020

 

Universitatea din București pune la dispoziția candidaților platforma online www.po.unibuc.ro unde aceștia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidații care se vor înscrie online la concursul de admitere beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidații care optează pentru înscrierea la sediile facultăților, Universitatea oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea este posibilă atât pentru candidat, cât și pentru însoțitorul acestuia.

 

Cele trei scenarii pentru începerea anului universitar 2020 - 2021, la Universitatea București

 

Universitatea din București propune comunității academice trei scenarii de lucru pentru desfășurarea activităților în anul universitar 2020-2021.

Scenariul 1 – activități academice derulate în sistem „față în față”

 Scenariul 2 – activități academice derulate în sistem „blended”

 Scenariul 3 – activități academice în sistem online.

Citeşte mai multe despre:   Universitatea Bucuresti