Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adresă oficială: Romprest solicită achitarea de îndată a facturilor restante pentru plata serviciilor din 2021. Compania o acuză pe Clotilde Armand că periclitează sănătatea și drepturile cetățenilor din Sectorul 1

Adresă oficială: Romprest solicită achitarea de îndată a facturilor restante pentru plata serviciilor din 2021. Compania o acuză pe Clotilde Armand că periclitează sănătatea și drepturile cetățenilor din Sectorul 1

Un articol de: Traian Avarvarei - 11 Iun 2021, 18:08
Adresă oficială: Romprest solicită achitarea de îndată a facturilor restante pentru plata serviciilor din 2021. Compania o acuză pe Clotilde Armand că periclitează sănătatea și drepturile cetățenilor din Sectorul 1 foto: Pixabay Eveniment

Romprest a emis o adresă oficială către Prefectura Capitalei și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prin care solicită achitarea de îndată a facturilor restante pentru plata integrală a serviciilor pe care le-a facturat în anul 2021. Documentul a fost trimis spre informare și către alte instituții sau demnitari, precum premierul Florin Cîțu sau primarul general Nicușor Dan.

„Actuala situație de iminentă blocare a serviciului public de salubritate, periclitarea sănătății publice și încălcarea drepturilor cetățenilor din Sectorul 1, sunt exclusiv provocate de acțiunile dolosive întreprinse de către Primarul Sectorului 1, acțiuni care, se dovedesc ca fiind întreprinse cu rea-credință și în mod abuziv”, spune compania, care a atașat adresei mai multe documente prin care își susține poziția.

Printre altele, Romprest mai spune: „Consiliul Local al Sectorului 1, organul deliberativ, a fost de asemenea grav dezinformat, în ședințele publice ale Consiliului Local, de către Primarul Sectorului 1 și de către avocata angajată în numele autorității publice locale”.

„Solicităm Autorității contractante să întreprindă toate demersurile pentru a fi efectuate deîndată plățile pentru toate activitățile serviciului delegat, facturi emise pentru prestațiile facturate în cursul anului 2021, confirmate de către direcțiile Primăriei. În ceea ce privește debitul restant, Romprest își arată, încă o dată, buna-credință și disponibilitatea de a dialoga cu reprezentanții Autorității contractante pentru a găsi o soluție instituțională, amiabilă și care să fie agreată de către ambele părți contractante”, se mai arată în adresa transmisă de Romprest.

Anterior, Romprest făcea și alte clarificări și preciza că, în ciuda speculațiilor, contractul dintre companie și Consiliul Local al Sectorului 1 a rămas valabil: „Revelațiile pe care le au acum persoane care nu înțeleg cum funcționează separarea puterilor în Statul Român, sunt, deci, old news, ca să nu spunem fake news”.

Citeşte mai multe despre:   Romprest,   Clotilde Armand,   Primaria Sectorului 1,   salubrizare Sectorul 1