Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adrian Năstase, despre Brexit: Cred că greșim ocupându-ne doar de românii care muncesc în Marea Britanie

Adrian Năstase, despre Brexit: Cred că greșim ocupându-ne doar de românii care muncesc în Marea Britanie

Un articol de: - 29 Iun 2016, 19:44
foto: activenews.ro Eveniment

Adrian Năstase trage un semnal după ce britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Năstase spune că România ar trebui să-și planifice foarte bine negocierile care vor urma nu doar cu Marea Britanie, ci și cu celelalte state membre UE, și să învețe să spună "și NU în politica externă", informează dcnews.ro.

"In ceea ce priveste atitudinea noastra fata de Brexit, cred ca gresim ocupându-ne doar de românii care muncesc in Marea Britanie. Configuratia generala a UE se va schimba in următoarele luni. Trebuie sa stim ce vom cere. Astfel vom putea negocia. Si nu e vorba de negocieri cu britanicii, ci de cele cu ceilalti membri ai UE. Sediile structurilor UE din Anglia vor trebui relocate. Noi ce cerem? Se va pune problema programelor si a finantărilor. Ne pregătim să vedem ce vulnerabilităti avem si cum putem să le eliminăm? Avem vointa de a iesi din siajul intereselor tărilor importante din Uniunea Europeană. Vom invăta să spunem si NU in politica noastră externă?", a scris, miercuri, pe blogul personal, Adrian Năstase. 

Tocmai de aceea, fostul premier, care este un bun cunoscător al diplomației externe, aduce în atenția fanilor săi un fragment din discursul lui Grigore Gafencu din 1929, ministru al afacerilor străine la acel moment. 

"In climatul actual din Europa, cred ca merită reamintite cuvintele lui Grigore Gafencu, din 1939, de dinaintea inceperii marii conflagratii mondiale. El incercase, prin vizitele sale in diferite capitale, să convinga de importanta unui proiect european. Cele doua pagini de discurs le-am selectat din Cuvântarea pe care el a tinut-o, ca ministru de externe, in sedinta Adunării Deputatilor, din 9 iunie 1939 („O politică vie si intelegătoare")", a mai scris Adrian Năstase.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Romania,   Brexit,   Adrian Nastase,   Romania,   Marea Britanie,   UE
 
Loading...