Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE // "Adrian Năstase, emisarul MApN şi MAE în Rusia lui Putin?". Controverse după prezenţa fostului premier la o conferinţă pe tema relaţiilor ruso-române // Precizările MAE

UPDATE // "Adrian Năstase, emisarul MApN şi MAE în Rusia lui Putin?". Controverse după prezenţa fostului premier la o conferinţă pe tema relaţiilor ruso-române // Precizările MAE

Un articol de: - 18 Mar 2018, 16:30
Eveniment

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a făcut o serie de precizări cu privire la prezența lui Adrian Năstase la Moscova la o conferinţă pe tema relaţiilor ruso-române. 

Redăm, mai joc, comunicatul integral al MAE: 

”Cu privire la articolul “Adrian Năstase, emisarul MApN şi MAE în Rusia lui Putin?". Controverse după prezenţa fostului premier la o conferinţă pe tema relaţiilor ruso-române”, publicat în data de 18 martie 2018 ( ), Ministerul Afacerilor Externe vă transmite următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menționează că manifestarea "Vecinătate şi bună vecinătate în relaţiile internaţionale cu privire specială la relaţiile româno-ruse" a fost organizată de Fundația Alexandr Gorceakov și Fundația Europeană Titulescu și a avut un caracter academic, fără să beneficieze de susținerea MAE sub aspect organizatoric sau financiar.

Participanții la această acțiune, precum și la alte momente din marja sa, au exprimat opinii proprii și nu au fost mandatați să exprime poziția oficială a MAE. Reprezentanții Ambasadei României la Moscova au participat la manifestare în calitate de invitați, însoțind reprezentații mediului academic românesc, fără să susțină prelegeri în cadrul evenimentului”.

 

Prezenţa lui Adrian Năstase la Moscova la o conferinţă pe tema relaţiilor ruso-române a aprins spiritele în ţară. Europarlamentarul Cristian Preda a cerut explicaţii de la miniştrii Apării şi de Externe privind mandatul cu care fostul premier s-a dus în Rusia.

"Directorul unui institut din Ministerul Apărării și diplomați ai ambasadei României la Moscova l-au însoțit pe fostul premier Năstase, condamnat de două ori pentru corupție, la o întâlnire cu oficiali ruși.

Solicit o explicație miniștrilor Meleșcanu și Fifor: e Adrian Năstase emisarul lor în Rusia lui Putin? Cu ce mandat?", a scris Cristian Preda, pe Facebook.

Conferinţa la care a participat fostul premier a fost organizată de Fundaţia Gorchakov şi Fundatia Europeana Titulescu, condusă de Adrian Năstase. Cele două fundaţii organizatoare sunt cumva echivalente şi sunt finanţate de ministerele lor de externe. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   Rusia