Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Streinu-Cercel: Gorjeanul cu coronavirus nu primeşte tratament. E doar purtător al virusului (VIDEO)

Streinu-Cercel: Gorjeanul cu coronavirus nu primeşte tratament. E doar purtător al virusului (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 15:46
Eveniment

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că tânărul diagnosticat cu coronavirus nu primeşte niciun tratament și doar e ținut sub supraveghere.

„Persoana este OK, este bine, avem de a face cu un purtător de coronavirus. Când vom avea două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciliu. În momentul de faţă e sănătos, dar e purtător de acest virus”, a declarat Streinu Cercel.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact pacientul, acesta a răspuns: „cu destule”.

Adrian Streinu-Cercel a mai declarat că italianul care l-ar fi infectat pe român nu prezenta simptome de boală în perioada în care s-a aflat în România și că gorjeanul cu coronavirus nu lucrează într-un restaurant, aşa cum s-a spus iniţial, ci într-o hală cu metale. El s-ar fi infectat după ce italianul ar fi mers în hală, la șeful tânărului.

Medicul a insistat că trebuie să ne spălăm pe mâini cât mai des, să strănutăm în batistă și să evităm să punem mâna pe față.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat deschiderea unui telverde la care oamenii pot suna pentru a afla informații despre noul coronavirus. Acesta a precizat că 0800 800 358 nu este un număr de urgență, scopul lui fiind strict de a informa și de a ajuta la prevenție.

Secretarul de stat a mai precizat că, în acest moment, în România sunt 99 de persoane în carantină și 7.174 în izolare voluntară la domiciliu. Primele au fost testate și rezultatul a fost negativ, iar celelalte sunt persoane asimptmatice, deci care nu prezintă semne de boală.

Totodată, el a cerut oamenilor să respecte regulile valabile și în cazul unei infecții gripale și să nu aglomereze unitățile de primiri urgențe, ci să discute cu medicii de familie întâi. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Adrian Streinu Cercel