Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO)

Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO)

Un articol de: - 16 Mai 2017, 16:26
Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO) Eveniment

Președintele Comisiei de Control a SRI, Adrian Țuțuianu, a avut marți o reacție publică privind scandalul privind gestionarea arhivei SIPA, scandal care a apărut după un articol publicat de Dan Andronic în care acesta susține că dosare din această arhivă au fost copiate și distruse. Țuțuianu a precizat că a cerut informații de la SRI pe acest subiect și că serviciul nu este implicat în gestionarea acestei arhive.

"Am cerut o informare de la SRI legat de modul în care a fost gestionată arhiva deţinută de Seviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA). Afirmaţia pe care o fac pe baza materialului transmis este că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri", a precizat într-o conferință de presă Țuțuianu.

Șeful Comisiei de Control a SRI a făcut precizări suplimentare și privind firma care s-a ocupat cu gestionarea acestor documente.

"În anul 2005, Rasirom a avut un contract de instalare a unui subsistem de control al accesului din cadrul sistemului de protecţie fizică a informaţiilor clasificate pentru spaţiile ocupate de Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie, integrarea sistemului fiind finalizată în decembrie 2005. În luna februarie 2007 Rasirom a semnat un contract de mentenanţă cu ANP, ce avea ca obiect mentenanţa sistemului prin realizarea de revizii semestriale. Deoarece în primul semestru al anului 2007 nu a fost efectuată nicio inspecţie, Rasirom a fost solicitat în luna septembrie pentru realizarea unor intervenţii datorită unor defecţiuni constatate de beneficiari la sistem, însă fără a rezulta data la care acestea apăruseră", a precizat Țuțuianu.

De asemenea, Adrian Țuțuianu a dezvăluit și că "Ministerul Justiţiei a solicitat SRI un spaţiu pentru această arhivă, SRI a comunicat că nu deţine un spaţiu corespunzător pentru a prelua această arhivă".

Parlamentarul PSD s-a declarat în favoarea desecretizării raportul privind arhiva SIPA pentru a se stabili dacă au fost comise fapte ilegale.

"Eu cred că da. Problema e la justiţie, nu la comisia de control parlamentar. Trebuie să ştim ce se găseşte în acea arhivă şi dacă sunt persoane care au sustras documente, care au copiat documente şi le-au folosit în scopuri care sunt nelegitime, trebuie să răspundă", a argumentat Adrian Ţuţuianu. 

Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri"

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Adrian Țuțuianu,   scandal,   SRI,   Justitie