Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO)

Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO)

Un articol de: - 16 Mai 2017, 16:26
Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri" (VIDEO) Eveniment

Președintele Comisiei de Control a SRI, Adrian Țuțuianu, a avut marți o reacție publică privind scandalul privind gestionarea arhivei SIPA, scandal care a apărut după un articol publicat de Dan Andronic în care acesta susține că dosare din această arhivă au fost copiate și distruse. Țuțuianu a precizat că a cerut informații de la SRI pe acest subiect și că serviciul nu este implicat în gestionarea acestei arhive.

"Am cerut o informare de la SRI legat de modul în care a fost gestionată arhiva deţinută de Seviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA). Afirmaţia pe care o fac pe baza materialului transmis este că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri", a precizat într-o conferință de presă Țuțuianu.

Șeful Comisiei de Control a SRI a făcut precizări suplimentare și privind firma care s-a ocupat cu gestionarea acestor documente.

"În anul 2005, Rasirom a avut un contract de instalare a unui subsistem de control al accesului din cadrul sistemului de protecţie fizică a informaţiilor clasificate pentru spaţiile ocupate de Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie, integrarea sistemului fiind finalizată în decembrie 2005. În luna februarie 2007 Rasirom a semnat un contract de mentenanţă cu ANP, ce avea ca obiect mentenanţa sistemului prin realizarea de revizii semestriale. Deoarece în primul semestru al anului 2007 nu a fost efectuată nicio inspecţie, Rasirom a fost solicitat în luna septembrie pentru realizarea unor intervenţii datorită unor defecţiuni constatate de beneficiari la sistem, însă fără a rezulta data la care acestea apăruseră", a precizat Țuțuianu.

De asemenea, Adrian Țuțuianu a dezvăluit și că "Ministerul Justiţiei a solicitat SRI un spaţiu pentru această arhivă, SRI a comunicat că nu deţine un spaţiu corespunzător pentru a prelua această arhivă".

Parlamentarul PSD s-a declarat în favoarea desecretizării raportul privind arhiva SIPA pentru a se stabili dacă au fost comise fapte ilegale.

"Eu cred că da. Problema e la justiţie, nu la comisia de control parlamentar. Trebuie să ştim ce se găseşte în acea arhivă şi dacă sunt persoane care au sustras documente, care au copiat documente şi le-au folosit în scopuri care sunt nelegitime, trebuie să răspundă", a argumentat Adrian Ţuţuianu. 

Adrian Țuțuianu, despre scandalul privind arhiva SIPA: "SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri"

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Adrian Țuțuianu,   scandal,   SRI,   Justitie