Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adriana Nica a fost demisă de la conducerea Spitalului Universitar din București

Adriana Nica a fost demisă de la conducerea Spitalului Universitar din București

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Apr 2020, 13:44
Adriana Nica a fost demisă de la conducerea Spitalului Universitar din București Eveniment

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), a fost demisă oficial din funcție. Contractul acesteia era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Președintelui Romaniei nr. 195/2020.

Decizia a fost luată la propunerea Consiliului de administratie al SUUB, enunțată în referatele Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății, din 21 martie si 21 aprilie.

Astfel, conducerea interimară a spitalului va fi preluată de Prof. Dr. Cătălin Florin Cârstoiu, acesta urmând să ocupe funcția de manager timp de 6 luni.

„Eu nu ştiu nimic despre această decizie, nu am fost informată. Probabil aşa se şi dorea, să fiu demisă. Mie nu mi-a comunicat nimic. Susţin în continuare că au fost presiuni cu privire la suspendarea şi demiterea mea”, a declarat Adriana Nică pentru DC News, completând că va contesta și acest ordin, la fel cum a procedat și în cadrul suspendării.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Sănătății a decis să-i suspende contractul Adrianei Nica, în urma propunerii Corpului de Control al ministerului, care a constatat că, la nivelul unității sanitare, s-au identificat mai multe deficiențe de management, inclusiv faptul că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, atât în rândul pacienților, cât și al cadrelor medicale.

În urma izbucnirii unui focar de coronavirus în unitatea spitalicească, s-a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili circumstanțele contactării virusului.

 

Partenera de viață a lui Sorin Oprescu, acuzată de neglijență în serviciu

 

Adriana Nica (42 de ani) este medic anestezist și de terapie intensivă și a ocupat funcția de manaher al Spitalului Universitar din București între 2017 și 2020.

În plus, este partenera de viață a lui Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, acuzat de mai multe fapte de corupție, și director al Spitalului Universitar București.

La vremea numirii sale ca manager interimar al Spitalului Universitar București, pe 1 februarie 2017, opinia publică a criticat alegerea ei pentru acest post, dată fiind relația sa cu Sorin Oprescu.Și-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

Adriana Nica este un medic cu o ascensiune fulminantă în ultimii doi ani și nu are nicio competență în management”, declara la vremea respectivă un medic, pentru tolo.ro.

 

Pacienții și medicii acuzau condițiile din spital

 

În cei trei ani cât a ocupat funcția de manager al SUUB, atât pacienții cât și medicii au criticat condițiile din spital. În plus, în timpul unor proteste ale angajaţilor din 2018, s-au ridicat probleme precum lipsa personalului şi a materialelor, cumpărarea obiectelor necesare spitalului de către salariaţi din propriii bani, dar şi riscurile la care sunt expuşi pacienţii internaţi.

Nica a negat toate acuzațiile și a continuat să rămână în funcție. Mai mult, aceasta a depus o plângere penală împotriva celor care au făcut aceste afirmații.

Și activitatea sa științifică a fost contestată, aceasta scriind șase cărți și semnând alte 34 de articole științifice, într-un singur an. Ulterior, aceasta a precizat că volumele nu îi aparțin în totalitate, ci doar anumite capitole, iar materialele au fost publicate în colaborare cu alți medici.

În contextul actual, aceasta a fost acuzată că nu ar fi respectat protocoalele impuse și nu a luat măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Mai mult, anchetatorii au stabilit faptul că în unitatea medicală fuseseră luate măsuri abia după ce a fost confirmată infectarea pacienţilor cu COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Adriana Nica,   Sorin Oprescu,   SUUB,   Spitalul Universitar,   coronavirus,   COVID-19