Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment AEP avertizează că în spațiul public circulă informații eronate pe tema datelor personale ale românilor din străinătate. Mitulețu - Buică: 'Datele românilor sunt în siguranță'

AEP avertizează că în spațiul public circulă informații eronate pe tema datelor personale ale românilor din străinătate. Mitulețu - Buică: 'Datele românilor sunt în siguranță'

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 23:39
Eveniment

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) face precizări după ce în spațiul public au apărutinformații potrivit cărora datele personale ale românilor din străinătate care se înregistrează portalul www.votstrainatate.ro ar putea ajunge la Agenția Națională de Înregistrare Fiscală (ANAF) sau la alte instituții ale statului. 

NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ! DANI OȚIL A FOST DAT DE GOL ÎN DIRECT! ESTE VORBA DESPRE CELEBRA... (GALERIE FOTO)

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, dă asiguări că datele cetățenilor români din străinătate sunt în siguranță și îi îndeamnă pe aceștia să aleagă votul prin corespondență. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al AEP:

Ca urmare a unor informații vehiculate în spațiul public potrivit cărora alegătorii români din străinătate ezită să se înregistreze pe portalul www.votstrainatate.ro din cauza suspiciunii că datele lor personale ar putea ajunge la Agenția Națională de Înregistrare Fiscală (ANAF) sau la alte instituții ale statului, Autoritatea Electorală Permanentă face următoarele precizări: 

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

1. Potrivit art. 29 alin. (2) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale. 

2. Menționăm că în cazul datelor alegătorilor români din străinătate care se preînregistrează pe portalul www.votstrainatate.ro, acestea sunt doar la dispoziția Autorității Electorale Permanente și a Ministerului Afacerilor Externe.  

3. Listele electorale permanente cu cetățenii români înregistrați ca alegători în străinătate se întocmesc doar pentru alegerile prezidențiale din acest an. 

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, recomandă cetățenilor români din străinătate să nu dea credit informațiilor menite, de fapt, să descurajeze exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la o secție de votare mai aproape de casă. 

„Îi asigur pe toți românii din străinătate că datele lor sunt în siguranță și îi îndemn să se înregistreze fără rezerve pe portalul www.votstrainatate.ro, recomandându-le să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări și fără costuri”, a subliniat președintele AEP

Citeşte mai multe despre:   AEP
 
 
 
Loading...