Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele AEP, Mitulețu-Buică, despre votul din diaspora: "Vor mai fi cozi. Se anunță o prezență ridicată" / Se estimează între 350.000 și 800.000 de alegători în străinătate

Președintele AEP, Mitulețu-Buică, despre votul din diaspora: "Vor mai fi cozi. Se anunță o prezență ridicată" / Se estimează între 350.000 și 800.000 de alegători în străinătate

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 01 Noi 2019, 15:52
Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // Mobilizare de forțe pentru alegerile prezidențiale, după ce la ultimele rânduri de alegeri Autoritatea Electorală Permanentă și Minsterul Afacerilor Externe au fost acuzați că au împiedicat mii de români să votezeîn diaspora pentru că nu au asigurat destule secții de votare. De data aceasta, pe lângă faptul că înscrierea votanților se va face electronic și nu va mai dura, reprezentanții AEP s-au asigurat că în 420 dintre cele mai aglomerate secții de votare vor fi 8 sau chiar 9 membri.

După o riguroasă analiză a documentelor justificative privind înființarea secțiilor de votare în străinătate comunicată de Ministerul Afacerilor Externe, a fost emisă hotărârea Autorității Permanente numărul 38 prin care s-au stabilit 835 de secții de votare în străinătate. 4.635 de persoane au promovat testul online pentru a avea calitatea de operator pe calculator în cadrul acestor secții de votare. Ieri a fost comunicat către Autoritatea Electorală Permanentă lista persoanelor desemnate a fi membri în cadrul birourilor secțiilor de votare din străinătate însumând 6.648 de persoane dintre care 3.561 de persoane pot avea calitatea și de operator de calculator. După cum prevede legea birourile din secțiile de votare din străinătate pot să funcționeze cu minim 3 membri. În această situație sunt 18 secții, iar situația în care secțiile funcționează cu maximum de membri sunt 143 de secții” a anunțat Mircea Preoțescu, reprezentant AEP.

277 de secții de votare vor funcționa cu 8 membri, 179 de secții cu 7 membri, 104 cu 6, 73 cu 5 membri și doar 41 se secții cu 4 membri.

Întrebat dacă vor mai fi cozi la vot în diaspora, președintele AEP, Constantin-Florin MITULEŢU- BUICĂ, a declarat: "Cred că da, de ce cred că da? Pentru că se anunță o prezență ridicată la votare, așa cum am văzut inclusiv unul dintre partide care susține o candidată a spus astăzi că vor fi între 350.000 - 800.000 de alegători în străinătate".

Citeşte mai multe despre:   AEP,   alegeri prezidentiale
 
Loading...