Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aeronava Tarom va aduce în ţară 30 de români din Japonia

Aeronava Tarom va aduce în ţară 30 de români din Japonia

Un articol de: - 20 Mar 2011, 19:56
Aeronava Tarom va aduce în ţară 30 de români din Japonia Foto: e-transport.ro Eveniment

O aeronavă a Tarom cu destinaţia Bucureşti a plecat la ora 16.00 din Seul şi va ajunge pe aeroportul Otopeni la ora 21.50, informează MAE, precizând că aceasta va repatria 30 de români, majoritatea femei şi copii, informează Evenimentul Zilei. Cetăţenii români nu au fost scanaţi radioactiv, întrucât nici autorităţile nipone, nici cele sud-coreene nu au considerat necesară verificarea externă a radioactivităţii pasagerilor.

"În urma consilierii primite, direct sau prin intermediul comunicatelor MAE, mulţi cetăţeni români au decis să urmeze avertismentele MAE din zilele anterioare şi au părăsit temporar, pe cont propriu, zonele de risc în care se aflau, folosind zboruri de linie spre alte direcţii. În noaptea de 18/19 martie 2011, 8 funcţionari din cadrul Departamentului Consular, au contactat în repetate rânduri, toate persoanele care au apelat la sprijinul ambasadei şi s-au înscris nominal în Registrul unic de asistenţă pentru repatriere, pentru a le comunica despre operarea cursei speciale TAROM", a precizat MAE.

Ministerul spune că în cursul operaţiunii de repatriere, funcţionarii consulari s-au confruntat cu patru tipuri de situaţii – cetăţeni români care au plecat pe cont propriu spre alte destinaţii, cei care au precizat că nu pot ajunge la timp datorită distanţelor, solicitând în acelaşi timp să rămână în contact cu ambasada pentru eventuale alte evacuări cu aeronave româneşti sau ale altor state, cei care au decis să rămână, deşi iniţial erau hotărâţi să părăsească zona, şi cei care au renunţat la sprijinul de evacuare din diverse motive sau nu au furnizat date de contact valabile.

Autorităţile române au menţinut o legătură permanentă cu toate persoanele care au apelat la sprijinul ambasadei şi s-au înscris nominal în Registrul unic de asistenţă pentru repatriere.

Românii se întorc în ţară

Citeşte mai multe despre:   MAE,   TAROM,   Japonia