Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Afaceri imobiliare dubioase, sub ochii primarului Sorin Oprescu (VIDEO)

Afaceri imobiliare dubioase, sub ochii primarului Sorin Oprescu (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 16 Oct 2013, 13:09
Afaceri imobiliare dubioase, sub ochii primarului Sorin Oprescu (VIDEO) Eveniment

Dezvoltatorii imobiliari fac afaceri dubioase chiar sub ochii primarului general Sorin Oprescu. Dezvoltatorii unui imobil din zona Aviatorilor-Kiselelef din Capitală, zonă în care locuieste şi primarul general Sorin Oprescu, construiesc un al patrulea etaj al unui bloc vecin. Constructia a fost autorizata de Primăria Generală a Capitalei. Asta chiar dacă proiectul încalcă anumite prevederi legale în vigoare cu privire la regimul de înălţime stabilit de planurile urbanistice din zonă.

Clădirea pe care dezvoltatorul imobiliar o extinde în condiții dubioase este situată la nici 50 de metri de blocul în care locuiește primarul Sorin Oprescu, potrivit jurnaliştilor de la investigaţiimedia.ro. Extinderea pe verticală, pe care Oprescu însuși a autorizat-o, e contestată de doi co-proprietari în imobil, care i-au sesizat chiar şi edilului neregulile.

Primarul general nu a luat însă nicio măsură, deși ilegalitatea se vede de la geamul locuinţei lui.

Co-proprietarii imobilului îl acuză pe dezvoltator că, în ciuda prevederilor legale, a intabulat pe numele său si dreptul de proprietate asupra acoperişului-terasă al imobilului, deşi acesta era considerat spaţiu comun. În plus, oamenii spun ca proiectul incalca normele in vigoare cu privire la regimul de inaltime al zonei.

Locatarii spun că, deşi certificatul de urbanism cat si autorizatia de construcție - ambele semnate de primarul general Oprescu - prevăd anumiți parametri, aceștia nu sunt astăzi respectaţi de proprietar. Astfel, în certificatul de urbanism se precizează că viitoarea construcție va avea 100 - 110 metri pătrați și că nu se permite închiderea perimetrală a ei, dar astăzi construcția arată ca un al patrulea etaj, realizat din structură de lemn.

Cei doi locatari sunt hotărâţi să îşi ceară drepturile în instanţă, după ce au cerut în repetate rânduri primăriei Generale să retragă autorizaţia de construcţie.

Afaceri imobiliare dubioase, sub ochii lui Oprescu

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu