Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Afacerile controversate ale lui Dinu Pescariu, un personaj cheie în dosarul Microsoft

Afacerile controversate ale lui Dinu Pescariu, un personaj cheie în dosarul Microsoft

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2014, 12:37
Eveniment

Unul dintre personajele cheie din dosarul Microsoft este Dinu Pescariu. Fostul jucător de tenis deţine mai multe afaceri controversate. Sportivul a preluat acum câţiva ani de la Ministerul Educaţiei un teren de sase hectare pe malul lacului Tei. Dacă până atunci acolo funcţiona o bază de pregătire sportivă destinată copiiilor talentaţi, Dinu Pescariu a ales să o transforme în centru SPA. Deocamdată, fostul jucător de tenis refuză să comenteze implicarea sa în scandalul Microsoft.

„N-am acum ce să spun, nu m-a chemat nimeni nicăieri, aştept să mă cheme, vă daţi seama şi dup-aia o să discutăm, bine? N-am ieşit eu cu evenimene plăcute, darămite cu de-astea care nu-mi fac plăcere. De-asta vă rog mult înţelegeţi, bine?”, aşa a reacţionat fostul jucător de tenis în momentul în care a fost întrebat de la implicarea sa în dosarul Microsoft.În anul 2004, fundația lui Dinu Pescariu a încheiat un contract în care se angaja să folosească terenul și clădirile, timp de zece ani, contra unei chirii de 9000 de euro lunar. Un an mai târziu, in 2005 Ministerul Educatiei a inițiat un proces și o Hotărâre de Guvern, pentru revenirea bazei Cutezatorii în administrarea ministerului, dar totul a rămas în aer. De atunci, fostul tenismen a început să ridice, una după alta, clădiri care găzduiesc astăzi restaurante de lux şi cluburi cu spa, în care au acces numai ce-şi pot permite abonamente anuale de peste 2 mii de euro.

Dinu Pescariu era conştient de avantajele pe care le are acest contract şi începând cu anul 2009 i-a răsplătit pe pe cei din conducere ministerului cu abonamente în valoare de peste 10.000 de euro, unde altundeva, decât la clubul său. 

Afacerile controversate ale lui Dinu Pescariu
Citeşte mai multe despre:   dosarul microsoft
 
 
Loading...