Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Afirmațiile ministrului Mediului despre situația dezastruasă a pădurilor provoacă revoltă în rândul proprietarilor: "Nimeni nu mai acceptă în acest domeniu manipularea"

Afirmațiile ministrului Mediului despre situația dezastruasă a pădurilor provoacă revoltă în rândul proprietarilor: "Nimeni nu mai acceptă în acest domeniu manipularea"

Un articol de: George Forcoș - 05 Dec 2019, 18:04
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // Bogdan Tudor Tudoran, președintele Federației Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România - Nostra Silva, a criticat afirmațiile ministrului liberal al Mediului, Costel Alexe, referitoare la situația dezastruasă a pădurilor din România. Tudoran a sugerat că înainte de a ieși în spațiul public și de a face declarații, ministrul Mediului trebuie să se consulte cu specialiștii și actorii care activează în domeniul forestier.

Afirmațiile ministrului care l-au revoltat pe reprezentantul proprietarilor de păduri sunt următoarele: "Adevărul este că în pădurile României, dezastrul la care s-a ajuns este inimaginabil. Adevărul este că la nivel național este un haos inimaginabil care se petrece în pădurile României. Adevărul este că această situație catastrofală i-a transformat pe pădurari în creștini practcanți, pentru că nu intră în pădure fără să zică o rugăciune. Adevărul este că s-a ajuns aproape să nu mai avem spațiu verde la munte. Nu vă place acest adevăr?".

Bogdan Tudor Tudoran a sugerat joi în cadrul Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi, organizat de Fordaq că aceste afirmații ale ministrului au fost făcute fără consultarea părților implicate.

"Este adevărul Guvernului României. Este adevărul domnului Costel Alexe, ministrul Mediului.  A avut loc la minsiter o altă dezbatere cu specialiști. Presa nu a avut acces. Ministrului actual, Costel Alexe, îi este frică de o dezbatere cu specialiști unde să fie și presa prezentă pentru că ar contrazice fundamental ceea ce a spus el în declarațiile sale până în acest moment.

Nu trebuie să ne fie frică să spunem o realitate fundamentată prin experiență profesioanlă sau managerială și nu vă cer un vot de blam la adresa acestui minsitru Alexe, dar trebuie să avem curajul să tragem responsabilii politici  de mânecă atunci când greșesc și să îi aducem la o masă de dialog. Ministrul trebuie să stea de vorbă și cu noi, să asculte și profesorii universitari, și specialiștii și după aceea să tragă niște concluzii și să iasă cu declarații. Nimeni nu mai acceptă în acest domeniu manipularea, nici opinia publică, nici noi și nu cred că este în interesul pădurilor această abordare catastrofală haotică care afectează profund economia", a declarat Bogdan Tudor Tudoran.

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe
 
Loading...