Agenția Europeană a Medicamentului a publicat o listă cu reacțiile adverse care ar trebui să alarmeze persoanele vaccinate cu serul produs de AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a publicat o listă cu reacțiile adverse care ar trebui să alarmeze persoanele vaccinate cu serul produs de AstraZeneca
Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar

Agenția Europeană a Medicamentuluia publicat o listă cu posibile simptome care pot apărea în primele două săptămâni după administrarea vaccinului AstraZeneca.

Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentuluiia în calcul menționarea formării decheaguride sânge ca posibilefect adversalvaccinului AstraZeneca.

Specialiștii cred că reacția este un răspuns al sistemului imnuitarla vaccin, dar încă nu sunt siguri. În continuare, directorul EMA a subliniat că riscurile sunt mult mai mici decât beneficiile și că este extrem de important să folosim toate vaccinurile pe care le avem.

Pacienții trebuie să solicite asistență medicală imediat dacă prezintă următoarele simptome:

  • Dificultăți de respirație
  • Dureri în piept
  • Umflare a picioarelor
  • Simptome neurologice, precum dureri de cap severe și persistente sau vedere încețoșată
  • Cheaguri desânge vizibile sub piele, dincolo delocul injectării

Agenţia Europeană pentru Medicamentea primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European, a declarat Sabine Straus, preşedintele Comitetului de siguranţă sanitară din cadrul EMA.

Urmăriți B1TV.ro și pe