Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Agenţia Naţională Antidoping: Dexametazona, cel mai recent tratament pentru cazurile grave de Covid-19, este pe Lista Interzisă

Agenţia Naţională Antidoping: Dexametazona, cel mai recent tratament pentru cazurile grave de Covid-19, este pe Lista Interzisă

Un articol de: Traian Avarvarei - 18 Iun 2020, 13:38
Agenţia Naţională Antidoping: Dexametazona, cel mai recent tratament pentru cazurile grave de Covid-19, este pe Lista Interzisă Eveniment

Dexametazona, cel mai recent tratament pentru cazurile grave de Covid-19, este pe Lista Interzisă a Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD). Reprezentanții ANAD le atrag atenția sportivilor, antrenorilor și medicilor că toţi glucocorticoizii sunt interzişi în administrarea orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală. Anunțul vine la o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că un steroid ieftin și des folosit, dexametazona, poate salva viețile pacienților cu Covid-19 în stare gravă. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii britanici de la Oxford.

 

 

 

Agenția Națională Antidoping: Dexametazona, inclusă în clasa „S9. Glucocorticoizi” a Listei Interzise 2020

 

 

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) a anunțat, joi, că Dexametazona, un medicament accesibil care ar putea salva viețile pacienților infectați cu COVID-19, este pe lista interzisă.

“Dragi sportivi, antrenori, medici!

Dorim să vă informăm asupra noilor descoperiri în ceea ce priveşte reducerea mortalităţii din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2. Conform ultimelor ştiri apărute în media, Marea Britanie a implementat administrarea dexametazonei pacienţilor care necesită asistenţă respiratorie. Acest tratament dovedeşte un grad ridicat de eficienţă, conform studiilor clinice efectuate.DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

Pe această cale, dorim să vă reamintim însă că dexametazona este inclusă în clasa „S9. Glucocorticoizi” a Listei Interzise 2020, iar administrarea sa este interzisă în competiţie. „Toţi glucocorticoizii sunt interzişi în administrarea orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală”.

În cazul în care starea dvs. de sănătate impune administrarea glucocorticosteroizilor pe una din căile interzise, este nevoie de solicitarea unei Scutiri pentru Uz Terapeutic”, se arată pe pagina de Facebook a ANAD.

Agenţia Naţională Antidoping: Dexametazona, cel mai recent tratament pentru cazurile grave de Covid-19, este pe Lista Interzisă

 

 

 

 

Dexametazona, un medicament accesibil care ar putea salva viețile pacienților infectați cu COVID-19

 

 

 

Dexametazona, un medicament utilizat încă din anii  ‘60 ca antiinflamator, în special în cazul artritelor, a bolilor de piele, pentru ameliorarea alergiilor, pentru tratarea astmului bronşic dar şi în unele cazuri de cancer, este un corticosteroid cu funcţii şi efecte multiple.

Recent, un colectiv de medici şi cercetători din Marea Britanie a stabilit că aceasta are capacitatea de a reduce cu aproximativ o treime rata de deces a bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2 internaţi care au nevoie de asistenţă respiratorie.

Dexametazona ar reduce cu o treime riscul letal în cazul pacienților care sunt trecuți pe ventilație sau pe oxigenare artificială. Pentru cei cu oxigen, acesta a redus moartea cu o cincime. Rezultatele studiului sunt descrise de echipa de cercetători drept ”o descoperire majoră”.

Dexametazona a intrat imediat în atenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Preşedintele acesteia, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că cercetările efectuate de britanici sunt dătătoare de speranţe în tratarea virusului SARS-CoV-2.

”Acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

Dexametazona este un medicament pe bază de corticosteroizi și este utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză.

”Acestea sunt vești foarte bune și felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford și spitalele și pacienții din Regatul Unit care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare de vieți”, a spus acesta.

Citeşte mai multe despre:   Dexametazona