Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ajutor de stat pentru fermierii din România, în valoare de 170 milioane euro. De când se fac plățile pentru compensarea pierderilor generate de pandemie

Ajutor de stat pentru fermierii din România, în valoare de 170 milioane euro. De când se fac plățile pentru compensarea pierderilor generate de pandemie

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Noi 2020, 09:33
Ajutor de stat pentru fermierii din România, în valoare de 170 milioane euro. De când se fac plățile pentru compensarea pierderilor generate de pandemie Sursa foto: meriç/ Unsplash Eveniment

Potrivit anunțului deputatului liberal George Șișcu, guvernul PNL a alocat 170 milioane euro și 260 milioane lei pentru compensarea pierderilor suferite de fermieri în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Ajutor de stat pentru fermierii din România

 

Astfel, un număr de 122.470 fermieri vor primi ajutorul de stat.

„Au fost introduse scheme de sprijin pentru crescătorii de animale (bovine, ovine, caprine, porcine, păsări), pentru apicultori dar și pentru pomicultori, legumicultori și viticultori. Plățile se fac începând din 25 Noiembrie”, se arată într-o postare pe Facebook a PNL Tulcea.

„Suntem şi vom fi alături de fermierii români, dar în acelaşi timp îi încurajăm pe tineri să se orienteze către agricultură. Pentru prima dată, concesionăm până la 50 de hectare teren agricol tinerilor fermieri.

De asemenea, guvernul PNL a demarat procedurile de cadastrare pentru terenurile din domeniul public şi privat al statului şi a decis reîntregirea patrimoniului ADS.

În vremea guvernului PSD, din 320.000 de hectare doar o treime era cadastrat, iar mare parte din terenuri erau concesionate pe sume ridicole băieţilor deştepţi, dar şi clientelei politice. Pământurile reprezintă averea ţării şi nu putem accepta să fie prăduite”, mai afirmă George Șișcu.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Pierderi uriașe pentru fermierii români, în urma secetei

 

Pe lângă pandemie, 2020 este unul dintre cei mai secetoși ani din istoria României, o realitate dură pentru agricultorii români. Pentru a mai recupera din pierderi, aceștia vor fi despăgubiți de guvern

204 milioane de lei va solicita MInisterul Agriculturii la următoare rectificare bugetară, pentru a oferi fermierilor despăgubirile promise, după ce culturile din toamna lui 2019 au fost afectate de secetă. Decizia vine după ce au fost plătite deja 850 de milioane de lei. 

Mai exact, 2,4 milioane de hectare au fost afectate de seceta anului 2020. În total, la rectificarea bugetară de la finalul anului, MADR va cere 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde vor fi utilizate pentru plățile campaniei agricole 2020. 

În august, Ministerul Agriculturii a primit în plus 3,4 miliarde de lei, dintre care 850 de milioane au fost direcționate către despăgubirile fermierilor care au plantat culturi afectate în toamna lui 2019.

 

Comisia Europeană: 12,4 milioane de euro pentru producătorii de vin din România

 

Recent, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 12,4 milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor de vin din România, afectați de pandemia de coronavirus.

Aceasta este menită să răspundă nevoilor de lichidități ale viticultorilor în cauză și să garanteze că cei peste 1.000 de producători care ar beneficia de ajutor își pot continua activitățile în timpul pandemiei.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Ajutorul nu va depăși 100.000 euro per beneficiar care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse Agricole, acordându-se cel târziu până la 31 decembrie 2020.

Citeşte mai multe despre:   schema ajutor de stat,   despagubiri pentru fermieri