Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Al patrulea caz de COVID-19 din Ministerul Sănătății. Persoana infectată e simptomatică și se află în izolare

Al patrulea caz de COVID-19 din Ministerul Sănătății. Persoana infectată e simptomatică și se află în izolare

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Aug 2020, 23:31
Al patrulea caz de COVID-19 din Ministerul Sănătății. Persoana infectată e simptomatică și se află în izolare Foto: Hepta Eveniment

Ancheta epidemiologică demarată în Ministerul Sănătății a scos la iveală, marți seară, un al patrulea caz de COVID-19 la nivelul instituției. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și va fi internată într-un spital de boli infecțioase pentru investigații, potrivit Agerpres.
 

Al patrulea caz de COVID-19 din Ministerul Sănătății. Persoana infectată e simptomatică și se află în izolare


 

Vestea vine în contextul în care, tot marți, reprezentanții Ministerului Sănătății anunțau că un al treilea angajat al instituției a fost depistat cu COVID-19. Era vorba tot despre un caz simptomatic, iar omul respectiv activa în același departament cu primele două persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2.

„În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 în urma testelor RT-PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la 3. Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. În acest context, astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv”, potrivit comunicatului de presă.

În aceste condiții, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că, „începând de mâine, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă. Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare. Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor”.

Tot marți, dar cu câteva ore înainte, Ministerul Sănătății anunța că un al doilea angajat al instituției a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. El era contact direct cu primul caz de îmbolnăvire.

„Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, precizau reprezentanții instituției.
 

Primul caz confirmat din instituție a fost anunțat luni


 

Seria de anunțuri de acest gen a început luni, când Ministerul Sănătății anunța că o angajată a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

„În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz”, explicau reprezentanții instituției.

 A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii