Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat cea mai înaltă clădire din lume

Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat cea mai înaltă clădire din lume

Un articol de: - 29 Mar 2011, 22:29
Foto: B1 TV Eveniment

Francezul Alain Robert, care şi-a dobândit numele de "Spiderman" pentru că a escaladat clădiri cu înălţimi ameţitoare, a urcat şi pe cea mai înaltă clădire din lume.

În şase ore, Spiderman s-a căţărat în vârful turnului Burj Khalifa din Dubai, o clădire cu 160 de etaje şi o înălţime de 828 de metri.

Alain Robert era pregătit să petreacă între şapte şi opt ore lipit de pereţii de sticlă ai turnului. Era o escaladă extremă, pe măsura celei mai înalte clădiri din lume.

Vântul care sufla în orele dimineţii l-a făcut să amâne ore întregi căţărarea, dar Robert era prea hotărât ca să-şi doboare recordul.Odată pornit, nimic nu l-a mai oprit şi după şase ore a atins vârful.

De această dată, evenimentul a fost bine pus la punct, iar organizatorii i-au cerut lui Robert să poarte un ham de protecţie şi să folosească frânghii pentru escaladă. Camere de filmare au monitorizat fiecare mişcare o omului-păianjen.

Totul a fost văzut pe un ecran gigant de zeci de curioşi adunaţi în stradă.

După escaladarea clădirii, francezul, în vârstă de 48 de ani, a declarat că a trecut prin încercarea vieţii lui, mai ales că atâţia ochi erau aţintiţi asupra lui.

Alain Robert, supranumit Spiderman, a început să se caţere pe clădiri la vârsta de 12 ani.
 

Nou record al lui “Spiderman”
Citeşte mai multe despre:   Dubai