Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alba Iulia rămâne în carantină de 1 Decembrie. S-a dispus, în cursul nopţii, prelungirea măsurii cu 7 zile

Alba Iulia rămâne în carantină de 1 Decembrie. S-a dispus, în cursul nopţii, prelungirea măsurii cu 7 zile

Un articol de: Catinca Giosanu - 01 Dec 2020, 09:56
Alba Iulia rămâne în carantină de 1 Decembrie. S-a dispus, în cursul nopţii, prelungirea măsurii cu 7 zile Foto: pixabay.com Eveniment

Municipiile Alba Iulia, Blaj și comuna Ciugud, rămân în carantină de Ziua Națională, chiar dacă iniţial autorităţile aprobaseră o decizie care prevede încetarea măsurii.

După câteva ore, în cursul nopţii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba s-a întrunit din nou şi a dispus prelungirea carantinei cu încă 7 zile deoarece în aceste localităţi rata de incidenţă a rămas ridicată, potrivit unei precizări de presă transmise marţi dimineaţa de Instituţia Prefectului judeţul Alba.

 

Alba Iulia rămâne în carantină de Ziua Naţională
 

 

Localităţile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud, Ciugud şi Crăciunelu de Jos s-au aflat în carantină pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv. Pe atunci, rata de incidență din Alba era de 10,07 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, INSP a avizat duminică favorabil Analizele de risc aferente acestor UAT - uri, cu excepţia Cugirului, unde incidenţa era de 6,50, pentru care a şi dispus măsura carantinării. Astfel, CJSU Alba a decis luni, printre altele, neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud.

Ulterior, după o recomandare din partea INSP de revizuire a analizelor întocmite pentru UAT - urile cu incidenţă mare (Blaj - 10,01, Alba Iulia - 8,29, Ciugud - 10,72), specialiştii DSP Alba au revizuit şi au retransmis analizele respective.

”În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90%. Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent; - reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba”, se arată în comunicatul transmis de autorități.

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Specialiștii DSP Alba au revizuit analizele de risc

 

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru UAT-urile cu incidenţă crescută - Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.  

Câteva ore mai târziu, având în vedere Avizele transmise în data de 30 noiembrie, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că ”măsura carantinării nu şi-a atins scopul”, la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidenţă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud.  

”Această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluenţă mare de public ocazionată de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii UAT-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi”, se subliniază în precizarea de presă.

Prin urmare, măsurile stabilite luni seara pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud se revocă, fiind prelungită carantina cu 7 zile.

Citeşte mai multe despre:   Alba Iulia,   localitati in carantina,   Ciugud