Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alba-neagra cu bani publici: Agenţia de presă pentru diaspora, motiv de scandal între MAE și presă (VIDEO)

Alba-neagra cu bani publici: Agenţia de presă pentru diaspora, motiv de scandal între MAE și presă (VIDEO)

Un articol de: - 10 Oct 2015, 12:44
Alba-neagra cu bani publici: Agenţia de presă pentru diaspora, motiv de scandal între MAE și presă (VIDEO) Foto: informatiadeseverin.ro Eveniment
Agenţia de presă pentru diaspora, "Români pentru români", a devenit mărul discordiei dintre Ministerul de Externe şi presă. Jurnaliştii de la informaţiadeseverin.ro au scris că acest minister a decis să finanţeze agenţia, iar şef al proiectului a fost numită Mirela Stânişoară, soţia fostului ministru şi consilier prezidenţial Mihai Stânişoară. MAE neagă. Ziariştii demonstrează însă, cu probe, că ministerul susţine acest proiect.

"Venim cu o noutate, este vorba despre proiectul care se numește "Români pentru români, și care vizează înființarea unei agenții de presa interactivă, online, dedicată românilor din comunitatile istorice", a declarat Mirela Stănișoară.

În imagini, se poate vedea că lansarea site-ului agenţiei pentru diaspora a fost făcută sub sigla Ministerului de Externe.

Reprezentanţii ministerului susţin însă că reprezentantul legal al asociaţiei este o altă persoană decât Mirela Stânişoară şi neagă că plătește 15.000 de euro pentru o secțiune de comunități istorice pe un site din Drobeta Turnu Severin.

Informaţia de Severin, ziar care aparţine familiei Stânişoară, scrie că prima agenție de presă destinată românilor din diaspora s-a înființat în județul Mehedinți, platforma www.romanipentruromani.org fiind un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, implementat de Asociația Cordelia și coordonat de Mirela Stănișoară care în urmă cu exact 10 ani a înființat și cea mai mare televiziune din Mehedinți, RTS.

Judeţul Mehedinţi a fost şi el promovat pe siteul romanipentruromani.

Mihai Stănişoară şi soţia sa au deţinut în Drobeta-Turnu Severin un trust de presă. „Televiziunea Severin", cotidianul „Informaţia de Severin" şi „Radio Severin". Mihai Stănişoară a fost membru PDL, PNL şi apoi membru al partidului lui Călin Popescu Tăriceanu.

Alba-neagra cu bani publici: Agenţia de presă pentru diaspora, motiv de scandal între MAE și presă