Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă de DIFTERIE la granița României! Anunțul Ministerului Sănătății

Alertă de DIFTERIE la granița României! Anunțul Ministerului Sănătății

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2019, 18:14
Eveniment

Ministerul Sănătății anunță că a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcțiilor de sănătate publică din județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea intensificarea activității de supraveghere a difteriei, urmare a cazurilor confirmate în Ucraina.

De asemenea, Ministerul Sănătății a cerut INSP să distribuie prin direcțiile de sănătate publică tututror medicilor de familie și unităților sanitare din județe definiția de caz pentru difterie, precum și obligația de a informa imediat telefonic asupra cazurilor suspecte la DSP județean, care va raporta cazul la INSP-CNSCBT și va demara ancheta epidemiologică.

ȘOC ÎN LUMEA MONDEANĂ! ANDREEA BĂLAN, PRINSĂ ÎN FAPT: „SE POATE ȘI ÎN PATRU”! (GALERIE FOTO INCEDNIARĂ)

Ministerul Sănătății a mai cerut direcțiilor de sănătate publică să evalueze de urgență situația acoperirii vaccinale pentru difterie, astfel încât să fie identificate zonele cu o mai slabă acoperire pentru a interveni cu acțiuni de recuperare la vaccinare a copiilor.

Reamintim că singura modalitate de prevenire a difteriei, o boală cu transmitere aerogenă și cu potențial mortal este vaccinarea specifică.

ŞOC ÎN TELEVIZIUNE! TEO TRANDAFIR A LUAT UN PUMN DE PASTILE! IMAGINI DE GROAZĂ

Ministerul Sănătății a cerut Companiei UNIFARM să demareze, de urgență,  prin procedură de nevoi speciale, o achiziție de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situația apariției unor cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, medicul Tudor Ciuhodaru explică într-o portare pe Facebook care sunt toți pașii de prevenier a diferiei și cum se manifestă. 

VEȘTI TRAGICE PENTRU ROMÂNI! GATA, VINE MARELE CUTREMUR! GHEORGHE MĂRMUREANU A FĂCUT ANUNȚUL! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)

 

 
Loading...