Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă epidemiologică în Sibiu: 101 oameni au intrat în contact cu o victimă a COVID-19. Bărbatul era pastor și „a umblat mult în comunitate” (VIDEO)

Alertă epidemiologică în Sibiu: 101 oameni au intrat în contact cu o victimă a COVID-19. Bărbatul era pastor și „a umblat mult în comunitate” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Apr 2020, 12:48
Alertă epidemiologică în Sibiu: 101 oameni au intrat în contact cu o victimă a COVID-19. Bărbatul era pastor și „a umblat mult în comunitate” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Este alertă epidemiologică în Sibiu. Sunt peste 100 de oameni care au intrat în contact cu un român ce a murit din cauza infectării cu COVID-19. Este alertă epidemiologică în Sibiu. Sunt peste 100 de oameni care au intrat în contact cu un român ce a murit din cauza infectării cu COVID-19. Mircea Crețu, prefectul de Sibiu, a declarat că în cazul acestora s-a dispus măsura izolării la domiciliu, iar spațiile în care s-a aflat bărbatul au fost dezinfectate. Doi dintre acești oameni, care au fost colegi de salon cu bărbatul infectat, au fost transferați la secția de Boli infecțioase și testați pentru coronavirus. Rezultatul a fost negativ și, ulterior, ei au fost externați. De altfel, mai multe persoane au fost testate, iar până acum rezultatele au fost negative. Mircea Crețu a mai precizat că bărbatul infectat cu coronavirus, care a murit între timp, a intrat în contact cu atât de multe persoane deoarece era pastor și s-a plimbat prin comunitate.

 

Anchetă epidemiologică în Sibiu, după decesul unui pastor infectat cu COVID-19

 

Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu, a anunțat, pentru B1 TV, măsurile luate. Acesta a precizat că nu se știe de unde a luat virusul bărbatul infectat și care a decedat. El era pastor al unui cult și „a umblat mult în comunitate”, de unde și numărul mare al contacților, a mai explicat Mircea Crețu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„În urma efectuării anchetei epidemiologice, a fost urmat tot traseul pe care l-a avut persoana decedată. Au fost identificate 101 persoane cu care acesta a intrat în contact. Dintre aceștia, cinci contacți sunt din familie, 78 de contacți sunt din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și doi pacienți. 

În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate față de aceste persoane, s-au luat măsuri de internare, testare, instituirea tratamentului specific și susținerea funcțiilor vitale. 

Cei doi pacienți au fost internați pe secția de Boli Infecțioase din Spitalul de Urgență Sibiu. Au fost testați și confirmați negativ. În prezent sunt externați. E vorba de pacienții care au fost în același salon cu persoana infectată. 

Față de persoanele din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate. Față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, iar 9 contacți au fost testați, iar acestea au primit rezultate negative. 

S-au luat măsuri de curățenie și dezinfecție, conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile în care s-a aflat pacientul”, a declarat prefectul de Sibiu.

 

Epidemie de coronavirus în România - Cel mai recent bilanț

 

Numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 5.467, a transmis, vineri, Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea 265 sunt cazuri nou raportate.

729 de persoane s-au vindecat, alte 183 sunt la Terapie Intensivă.

Peste 25.200 de oameni în carantină și mai bine de 77.300 în izolare la domiciliu. 

În ultima zi, Poliția a amendat 9.246 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Valoarea amenzilor depășește 20 de milioane de lei.

În afara granițelor, 684 de români s-au infectat cu COVID-19, iar 42 au murit.

În România, 257 de oameni au murit până acum din cauza epidemiei.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu