Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă în Codlea, Brașov! O fată a primit un cod de acces pe telefon pentru a intra în jocul „Balena Albastră"! Polițiștii investighează cazul

Alertă în Codlea, Brașov! O fată a primit un cod de acces pe telefon pentru a intra în jocul „Balena Albastră"! Polițiștii investighează cazul

Un articol de: - 21 Mar 2017, 20:09
Alertă în Codlea, Brașov! O fată a primit un cod de acces pe telefon pentru a intra în jocul „Balena Albastră"! Polițiștii investighează cazul Foto: Cuvantul Ortodox Eveniment

Autoritățile din Codlea au început o anchetă, în urma unui încident în care o fată de numai 19 ani, instituționalizată în Complexul de Servicii „Măgura”, a primit un cod de acces pe telefonul mobil pentru a intra in jocul „Balena Albastră", potrivit hotnews.ro.

„România este tulburată de câteva zile de un joc neobișnuit, inventat de un rus, care se presupune că a dus până acum la moartea a 130 de copii. „Balena Albastră" este jocul în care se spune, fără însă ca acest lucru să fie o certitudine, câștigi doar dacă te sinucizi. De ce intră copiii și tinerii în acest joc? În primul rând, din curiozitate. Curiozitate care a împins-o și pe o tânără de 19 ani, instituționalizată la Complexul de Servicii „Măgura" Codlea, să acceseze „Balena Albastră". Tânăra susține că a primit, cu această ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o hartă cu locația ei și o îndrumare spre o anumită stradă din localitate, unde ar fi fost în siguranță. În acel moment, fata s-a speriat, și-a deconectat telefonul și a anunțat conducerea centrului, care, la rândul său, a sesizat secția de Poliție din localitate, care a demarat cercetări în acest caz", a declarat Gheorghe Durna, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Brașov.

Conducerea DGASPC Brasov a cerut șefilor de centre să informeze copiii despre pericolele acestui joc. 

„S-a transmis tuturor șefilor de centre din subordine o informare cu privire la pericolele la care se supun copiii care accesează din curiozitate acest joc, precum și solicitarea ca personalul de specialitate din subordine să consilieze copiii din centre și să îi facă să conștientizeze pericolul la care se expun intrând în acest joc", a afirmat Gheorghe Durna.

El mai trage un semnal de alarmă și sfătuiește parinții sau persoanele care au în îngrijire copii sau tineri să nu îi lase pe aceștia să poată accesa internetul în voie, aflându-se „la doar câteva click-uri distanță de niște zone obscure sau de niste potențiali infractori".

„Pentru a evita aceste lucruri, părinții ar trebui să le explice minorilor că internetul nu este doar un loc de joacă și că nu au voie să vorbească cu străini, să limiteze accesul la jocurile în rețea și, cel mai important, să îi învețe pe aceștia să le spună de fiecare dată tot ce se întâmplă, atunci când au temeri, frici sau nu înțeleg ceva” a continuat Gheorghe Durna.

KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA
Citeşte mai multe despre:   Stiri Codlea