Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă în Covasna: Bacteria E.coli, descoperită într-un automat de lapte

Alertă în Covasna: Bacteria E.coli, descoperită într-un automat de lapte

Un articol de: - 14 Iul 2016, 21:39
Alertă în Covasna: Bacteria E.coli, descoperită într-un automat de lapte foto: agrointel.ro Eveniment

Bacteria E.coli a fost descoperită într-un automat de lapte din judeţul Covasna. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a demarat o anchetă în acest caz după ce testele au indicat prezența de Escherichia Coli verotoxigenă în lapte.

"Automatul de lapte este proprietatea unei exploataţii de bovine înregistrate şi care alimentează zilnic acest automat cu lapte de producţie proprie. Infecţia provine ori de la un animal bolnav, ori se datorează nerespectării normelor de igienă din timpul mulsului, a transportului de lapte sau lipsa de dezinfecţie regulată şi eficientă a automatului de lapte", se menţionează într-un comunicat de presă al DSVSA, informează dcnews.ro.

Conducerea instituţiei nu a făcut alte precizări legate de provenienţa laptelui, menţionând că ancheta e în curs de desfăşurare. Pentru a elimina orice risc pentru sănătatea consumatorilor, DSVSA Covasna a interzis comercializarea laptelui crud provenit din această fermă până la demonstrarea, prin noi analize, a conformităţii laptelui.

Conducerea DSVSA recomandă persoanelor care achiziţionează lapte crud din automate ca, înainte de a-l consuma, să îl fiarbă cel puţin zece minute. DSVSA va continua controalele pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală, prin prelevarea şi analizarea de probe din carne de bovine şi ovine, carne tocată şi carne preparată, precum şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Covasna,   lapte,   bacterie,   bacterie