Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă în România: Rezerviști aflați în planurile de mobilizare, chemați la unitățile militare

Alertă în România: Rezerviști aflați în planurile de mobilizare, chemați la unitățile militare

Un articol de: - 13 Oct 2015, 16:47
Alertă în România: Rezerviști aflați în planurile de mobilizare, chemați la unitățile militare Eveniment

În contextul tensiunii provocate de Rusia în zonă, Prefectura Brăila anunță că în perioada 13-15 octombrie rezerviștii aflați în planul de mobilizare sunt chemați la unitățile militare.

Astfel, autoritățile doresc să actualizeze datele de evidență militară.

"În perioada 13-15 octombrie 2015, în județul Brăila se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne. 

Pe timpul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale in vigoare.


Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dată cu cel puțin un an înainte de desfășurarea propriu-zisă a acestora", se arată în comunicatul Prefecturii Brăila.

Rusia acuză România și Sua că încalcă tratatul de la INF prin amplasarea facilității antirachetă Aegis Ashore la Baza militară de la Deveselu. Ministerul afacerilor Externe afirmă că acuzațiile Moscovei sunt nefondate. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Braila,   Rusia,   Ucraina,   soldati