Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ! Începe Platinum Eagle 18.2 : Sute de soldaţi din cinci ţări se luptă la Babadag

ALERTĂ! Începe Platinum Eagle 18.2 : Sute de soldaţi din cinci ţări se luptă la Babadag

Un articol de: B1.ro - 29 Aug 2018, 16:20
ALERTĂ! Începe Platinum Eagle 18.2 : Sute de soldaţi din cinci ţări se luptă la Babadag Eveniment

Din 28 august la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag se desfăşoară exerciţiul multinaţional Platinum Eagle 18.2. Până pe data de 8 septembrie, 100 de militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 230 de militari parteneri şi aliaţi din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Armata României este reprezentată de militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanţa" şi din Regimentul 307 Infanterie Marină.

Acest modulul de pregătire face parte din exerciţiul multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18 (BSRF 18) şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea nivelului de pregătire al militarilor din ţările participante”, se precizează într-un comunicat al Armatei.

Ca noutate, în acest an se vor integra în cadrul exerciţiului şi forţe de aviaţie dislocate în poligon într-o acţiune ofensivă. În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.


 

Citeşte mai multe despre:   Platinum Eagle 18.2,   Stiri Babadag,   NATO