Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă la Brăila. Focar de COVID-19 la o fabrică cu 500 de angajați

Alertă la Brăila. Focar de COVID-19 la o fabrică cu 500 de angajați

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Iul 2020, 12:48
Alertă la Brăila. Focar de COVID-19 la o fabrică cu 500 de angajați FOTO: Hepta Eveniment

Focar de Covid-19 la o fabrică de confecții din Brăila, cu aproape 500 de angajați. Autorităţile locale anunţă că proprietarii fabricii de confecţii au decis să suspende activitatea unităţii după ce 42 de persoane au fost testate pozitiv.

 

 

 

Focar de Covid-19 la o fabrică de confecții din Brăila

 

 

 

„În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar 343 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi”, a anunţat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, pe Facebook.

Acesta a afirmat că a comunicat situaţia creată ministrului Muncii, Violeta Alexandru, căreia i-a solicitat o soluţie pentru angajaţii care nu pot munci, dar nici nu primesc şomaj tehnic.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Angajații asimptomatici sunt în izolare la domiciliu.

“Pentru ca orice afacere contează și orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile ce pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar și social al opririi temporare a activității.

Întrucât în acest moment, urmare a deciziei CCR, nu este cert dacă salariații care au primit recomandarea izolării vor primi concediu medical, iar restul salariaților nu beneficiază de șomaj tehnic, conform prevederilor legale in vigoare, i-am comunicat ieri doamnei ministru Violeta Alexandru această situație, solicitându-i sprijinul pentru soluționarea problemei.

Doamna ministru a înțeles situația dificilă în care se găsesc atât antreprenorul căt și salariații și am convenit asupra unei propuneri de modificare a OUG nr.30/2020, ordonanță care stabilește măsuri în domeniul protecției sociale în contextul răspândirii SARS-CoV-2”, a mai spus acesta.

 

 

 

Cazul care ar putea schimba legislaţia muncii

 

 

 

Acest caz de la Brăila ar putea avea consecințe însemnate în legislația muncii din România.

Potrivit prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, propunerea de modificare ce urmează a fi înaintată în cel mai scurt timp Guvernului vizează acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic salariaţilor angajatorilor a căror activitate este întreruptă sau redusă ca urmare a apariţiei unui focar SARS-CoV-2 sau ca urmare a izolării ori carantinării personalului.

“Indemnizaţia se va acorda pe toată perioada în care activitatea este întreruptă sau redusă”, a precizat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

O situaţie mult mai gravă s-ar putea produce la o fabrică de componente auto din Brăila.

Acolo lucrează peste 3.000 de salariaţi şi în rândul personalului au apărut câteva cazuri de infectare cu virusul SARS COV 2.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Braila,   focare de COVID-19,   focar de coronavirus