Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alertă meteo: Vine gerul! IARNA pune stăpânire peste România în această săptămână: Judeţele vizate!

Alertă meteo: Vine gerul! IARNA pune stăpânire peste România în această săptămână: Judeţele vizate!

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 07:23
Alertă meteo: Vine gerul! IARNA pune stăpânire peste România în această săptămână: Judeţele vizate! Eveniment

Vremea se anunță extrem de capricioasă, cu episoade de ger, ninsori abundente și viscol. Meteorologii anunță temperaturi minime de - 14, - 15 grade Celsius săptămâna aceasta.

ANM anunţă că atmosfera intră într-un proces de răcire în toată țara. Sunt așteptate temperaturi minime și ninsori în București, dar și la munte.

În Capitală, temperaturile maxime se vor încadra, pe timpul zilei, între 9 și 0 grade Celsius. Luni și marți sunt așteptate ploi. Temperaturile scad mult mai ales pe perioada nopții. Valorile minime vor atinge și -9 grade Celsius. Nopțile vor fi prepoderent geroase.

La munte vom avea epsioade de ger și viscol. Primele zile din săptămână sunt caracterizate de ploi pe timpul zilei și frig pe timpul nopții. De miercuri încolo sunt așteptate ninsori abundente pe timpul zilei și ger pe timpul nopții. Temperaturile ziua se vor încadra între 11 și 0 grade Celsius, iar pe timpul nopții între 2 și -14 grade Celsius. 

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest înterval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

Citeşte mai multe despre:   meteo