Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Alertă Răpire Copil”, program de alertare în cazul victimelor minore

„Alertă Răpire Copil”, program de alertare în cazul victimelor minore

Un articol de: - 18 Apr 2011, 22:37
„Alertă Răpire Copil”, program de alertare în cazul victimelor minore Eveniment

Proiectul „Alertă Răpire Copil” a fost lansat luni și face parte dintr-un mecanism la un nivel european de alertare și înștiințare a publicului în cazul răpirilor ce pun în pericol viața minorilor. Programul finanțat cu fonduri europene urmărește să dea posibilitatea oamenilor, prin acces la informație, să vină în ajutorul autorităților pentru recuperarea copiilor.

Programul își propune să facă vizibile informațiile despre victime în mijloacele de transport și în media pentru a da ocazia cetățenilor să ofere informații poliției.

Alertă Răpire Copil, program de alertare


Condițiile pentru declanșarea „Alertă Răpire Copil” potrivit șefului Serviciului Urmăriri, comisarul șef Adrian Dumitrescu sunt:  „vărsta copilului să fie de până la 18 ani, existența  martorilor care să confirme răpirea, sau în cazul unei dispariții datele anchetei să conducă la concluzia că a fost răpit sau că i se pune în pericol viața”

Comisarul  Dumitrescu a explicat că procurorul de caz aprobă declanșarea alertei care este distribuită ulterior către mediatizare televiziunilor, posturilor radio și altor parteneri.

Citeşte mai multe despre:   infractiuni,   minori,   program