Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ: Ce trebuie să știe românii care merg în Spania sau Danemarca

ALERTĂ: Ce trebuie să știe românii care merg în Spania sau Danemarca

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Apr 2019, 21:02
Sursa: Pixabay Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în perioada 15 - 28 aprilie, sunt anunţate o serie de greve în transporturile aeriene şi feroviare.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis luni AGERPRES, a fost declanşată o grevă a personalului de securitate din Aeroportul Adolfo Suarez Madrid Barajas. Greva afectează serviciile de control de securitate şi acces în zonele de îmbarcare din cele patru terminale ale aeroportului. Se recomandă celor ce urmează să folosească acest aeroport să se prezinte din timp pentru realizarea formalităţilor de îmbarcare. Greva se va extinde, în zilele de 21 şi 24 aprilie, la toate aeroporturile din Spania, precizează sursa citată.

În perioadele 15 - 17 aprilie şi 22 - 24 aprilie, piloţii companiei aeriene Air Nostrum se vor afla în grevă. Astfel, o mare parte a zborurilor interne din Spania pe care această companie le efectuează în mod normal vor fi afectate. Se recomandă celor care au de efectuat un zbor intern în Spania să verifice din timp dacă urmează să călătorească cu această companie şi dacă zborul este sau nu afectat de această grevă.

Conform MAE, începând cu 17 aprilie intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară, de la liniile de tren de mare viteză şi lucrătorii din porturi. Se recomandă cetăţenilor care au de efectuat călătorii cu trenurile de mare viteză sau cu feriboturile din porturile spaniole să verifice din timp dacă le vor fi sau nu afectate planurile de deplasare.

Între 18 şi 28 aprilie vor fi în grevă lucrătorii care asigură controalele de securitate în gările din Spania. În cazul călătoriilor cu trenul în Regatul Spaniei, se recomandă prezentarea mai din timp în gara de plecare, din cauză că timpii necesari efectuării controlului de securitate vor fi mult mai mari decât cel obişnuit.

Atenționare de călătorie și pentru Danemarca

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia autorităţilor daneze de prelungire a perioadei de efectuare a controalelor, la frontiera de stat danezo-germană, până la data de 12 noiembrie.

În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele aeriene, maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare), dinspre Republica Federală Germania înspre Regatul Danemarcei, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil, precizează MAE într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Cerinţa este obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Regatul Danemarcei către Regatul Suediei. Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (în special la autobuze/ autocare), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiţii, se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională), informează MAE.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Danemarca,   Ministerul Afacerilor Externe
 
 
 
Loading...