Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexadru Rafila: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României

Alexadru Rafila: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României

Un articol de: Raluca Tindeche - 28 Feb 2021, 09:11
Alexadru Rafila: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Eveniment

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a precizat la Antena 3, că noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele ţării.

Întrebat dacă există o tulpină românească, acesta spune că este vorba, mai degrabă, de o mutație, care a mai fost descoperită și în alte 34 de țări.

"Nu era vorba de tulpină românească, ci de o mutație semnalată la o tulpină de virus care a circulat și în România. Prima dată a fost descoperită în Scoția. Ulterior, a mai fost descoperită în încă 34 de țări.

Nu discutăm despre o mutație care în sine are un efect în ceea ce privește scăparea acestei tulpini față de răspunsul imun generat de o infecție trecută sau de vaccinare, ci este o posibilitate a unei mutații cumulative repetate care include și această mutație 

Dar nu e niciun fel de problemă de sănătate publică până în momentul de față", a spus Alexandru Rafila, la Antena 3. 

Pe 23 februarie, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis Ministerului Sănătății că în România au fost confirmate 164 de cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, din Marea Britanie. Cele mai multe cazuri confirmate cu noua tulpină din UK provin din București (92), județul Timiș (11) și județul Cluj (9). Celelalte județe din România unde s-a depistat noua tulpină britanică sunt Ilfov (6 cazuri), Suceava (8 cazuri), Botoșani (5 cazuri), Vâlcea (4 cazuri), Galați (4 cazuri), Caraș-Severin (2 cazuri), Argeș (2 cazuri), Gorj (2 cazuri), Covasna (9 cazuri) și Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila