Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorul DNA care anchetează dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, despre modificarea Codurilor Penale: Puneți mâna pe CARTE. Vor fi AFECTATE anchetele de OMOR și TÂLHĂRIE

Procurorul DNA care anchetează dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, despre modificarea Codurilor Penale: Puneți mâna pe CARTE. Vor fi AFECTATE anchetele de OMOR și TÂLHĂRIE

Un articol de: - 19 Apr 2018, 11:38
Procurorul DNA care anchetează dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, despre modificarea Codurilor Penale: Puneți mâna pe CARTE. Vor fi AFECTATE anchetele de OMOR și TÂLHĂRIE Eveniment

Procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum în care este acuzat şi Liviu Dragnea, ironizează propunerile de modificare anunțate în cazul Codului Penal și al Codului de Procedura Penală de Comisia specială pentru Legile Justiției condusă de fostul ministru Florin Iordache.

Procurorul consideră că este o problemă în cazul propunerii legislative prin care anchetele sunt clasate după un an, dacă nu a fost identificat autorul infracțiunii, modificarea urmând să afecteze dosarele în cazurile de omor sau tâlhărie.

"De foarte multe ori le reproșez, în glumă, cursanților că nu au imaginea clară a modului în care este construit procesul penal și că nu pot aprecia în profunzime cum se desfașoară.
După lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. și C.proc.pen. îmi dau seama că orice student în primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparație.
Legiuitorului, care dorește clasarea cauzei după un an dacă nu a fost identificat autorul infracțiunii, îi recomand să citească textele privind prescripția răspunderii penale, să învețe să coreleze articolele din coduri și să întrebe măcar câte tâlhării au fost soluționate după un an de la sesizare sau să citească dosarele de omor în care ai reușit să găsești autorul după 5-10 ani.
Later edit: Criteriul 'câstigului material' văzut ca singurul de natura să determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a cărui lume este atât de meschină și mică încât nu înțelege alte valori.
În rest... #punețimânapecarte", a scris, joi, Alexandra Lăncrănjan, pe pagina sa de Facebook.