Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandra Măceșanu ar fi împlinit azi 17 ani. În ce stadiu se află dosarul lui Gheorghe Dincă

Alexandra Măceșanu ar fi împlinit azi 17 ani. În ce stadiu se află dosarul lui Gheorghe Dincă

Un articol de: Traian Avarvarei - 15 Sep 2020, 09:00
Alexandra Măceșanu ar fi împlinit azi 17 ani. În ce stadiu se află dosarul lui Gheorghe Dincă Sursa Foto: Gazete Duvar Eveniment

În data de 24 iulie 2020 s-a împlinit un an de la  dispariția Alexandrei Măceșanu, adolescenta în vârstă de 15 ani din Caracal, care a reușit să sune la 112 pentru a cere ajutor, însă nu a fost găsită la timp. În urmă cu un an de zile, Alexandra Măceșanu a fost luată în mașină de Gheorghe Dincă. Într-un moment de neatenție al Monstrului din Caracal, fata a apucat să-i ia telefonul și să sune la 112. A declarat că a fost răpită, violată și amenințată cu moartea. Din păcate, nu a fost găsită la timp.

Alexandra ar fi împlinit astăzi, 15 septembrie, 17 ani.

Ea avea vârsta de 15 ani și era eleva Liceului Teoretic Mihai Viteazu din Caracal. Alexandra Mihalea Măceșanu s-a născut la 15 septembrie 2003 în comuna Dobrosloveni, județul Olt. Ea a murit ucisă de Gheorghe Dincă la data de 26 iulie 2019.

 

 

Dosarul Caracal. Alexandra Măceșanu, fata ucisă de Gheorghe Dincă, ar fi împlinit 17 ani

 

 

Alexandra Măceșanu este una dintre victimele lui Gheorghe Dincă în cazul crimelor din Caracal.

Ea avea vârsta de 15 ani și era eleva Liceului Teoretic Mihai Viteazu din Caracal. Alexandra Mihalea Măceșanu s-a născut la 15 septembrie 2003 în comuna Dobrosloveni, județul Olt. Ea a murit ucisă de Gheorghe Dincă la data de 26 iulie 2019. Ea ar fi împlinit astăzi 17 ani.

Alexandra Măceșanu fusese răpită în timp ce urcase în mașina lui Dincă, acesta luând-o la ocazie pentru a ajunge în Caracal.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Alexandra a sunat la 112, dar nu a fost găsită la timp.

Ea a fost a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, prima fiind Luiza Melencu.

În urma morții ei și a detaliilor legate de modul în care ea a fost tratată de autorități s-a declanșat un adevărat tsunami emoțional, românii fiind mâniați de lipsa de profesionalism a poliției, scrie Libertatea.


 

 

Procesul lui Gheorghe Dincă a început abia la 10 luni de la arest

 

 

Ancheta lui Gheorghe Dincă a întâmpinat multe dificultăți. Suspectat că reprezintă un furnizor de carne vie pentru rețele internaționale de prostituție, Monstrul din Caracal și-a schimbat în repetate rânduri declarațiile în fața anchetatorilor. 

Pe data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu (pentru infracțiunea de viol). Procesul lui Gheorghe Dincă a început abia în mai 2020. Monstrul din Caracal este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Luiza Melencu este cealaltă victimă a lui Gheorghe Dincă, dispărută din aprilie 2020. 

Familiile celor două fete dispărute din Caracal, s-au prezentat miercuri dimineață, 9 septembrie 2020, la Curtea de Apel Craiova pentru elucidarea cazului. 

Mai mult, mama Luizei Melencu, Monica Melencu, a oferit noi declarații despre cazul Caracal, după ce s-a prezentat la Curtea de Apel Craiova.

Acest proces s-a amânat pentru data de 23, ora 11:00, din cauza unor probleme a domnului Moldovan. Cerem să se facă dreptate pentru că nu s-a făcut. Realitatea se știe, s-a știut, dar nu s-a vrut. Acest caz s-a făcut pentru funcții și bani. Noi vrem să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra”, a mai spus mama Luizei Melencu.

Un ofițer de la Serviciul Analiză Comportamentală a evidențiat că munca pe care au depus-o a fost una titanică. De-a lungul timpului, dosarul “Cazului Caracal” a strâns nici mai mult, nici mai puțin decât 19 volume.

“Ai nevoie de o mare rezistență psihică să poți să faci față. Nu poți ignora niciun fel de informații. Iar acest dosar a umplut 19 volume. Trebuia să pui cap la cap întreaga muncă a tuturor echipelor pentru ca tu să înțelegi, nu te poți duce în anchetă să citești de pe foaia de hârtie. E necesar să ai acest dosar în minte, să știi cum să prelucrezi datele în relația ta cu inculpatul”, a subliniat Dorin Dumitran.


 


 

Citeşte mai multe despre:   Alexandra Macesanu,   Stiri Caracal,   Cazul Caracal,   Gheorghe Dinca,   Luiza Melencu