Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Just business, nothing personal: Sorin Alexandrescu rămâne în închisoare în ciuda faptului că Antena Group şi Digi s-au împăcat

Just business, nothing personal: Sorin Alexandrescu rămâne în închisoare în ciuda faptului că Antena Group şi Digi s-au împăcat

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 19:25
Just business, nothing personal: Sorin Alexandrescu rămâne în închisoare în ciuda faptului că Antena Group şi Digi s-au împăcat Eveniment

Fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, va rămâne după gratii după ce Curtea Supremă a respins ca nefondat recursul în casaţie declarat de acesta împotriva condamnării definitive de 4 ani şi jumătate de închisoare primită pentru şantaj în dosarul RCS-RDS.

Condamnarea definitivă la închisoare a fost dată de Curtea Supremă în iunie 2017. Alexandrescu a fost acuzat de şantajarea directorului RCS-RDS Ioan Bendei.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", au arătat procurorii DNA.

În acelaşi dosar, patronului trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost achitat, în timp ce fiica sa, Camelia Voiculescu, care era şi iubita lui Alexandrescu, a fost condamnată la 1 an şi 6 luni cu suspendare.

Între timp, cele două companii s-au împăcat, grupul RCS-RDS încheind un contract cu Antena Group prin care sunt stinse toate litigiile, iar posturile Intact, care au ieşit din regimul must-carry, vor emite cu plată dar se vor regăsi în grila de programe a RCS-RDS.

"Ca urmare a acestui contract se sting toate litigiile dintre RCS-RDS şi Antena Group, împreună cu entităţile afiliate acestuia, cu privire la care am informat în detaliu piaţa şi investitorii noştri în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul prospectelor de oferte publice de obligaţiuni din 2016 şi 2017, cât şi în cadrul raportărilor periodice publice ulterioare”, se arată într-un anunţ publicat în iunie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma înţelegerii, posturile Antena Group difuzează spoturi publicitare pentru RCS-RDS şi DIGI, operatorul de cablu difuzează în continuare posturile Intact, iar conflictul pare să fi ajung complet la final, singura victimă a războiului fiind Sorin Alexandrescu care rămâne după gratii să îşi ispăşească sentinţa.
 

Citeşte mai multe despre:   sorin alexandrescu,   Antena Group,   DIGI RCS-RDS