Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Athanasiu, audiat în dosarul Microsoft: Nu este normal ca cei care au furat în această țară, să râdă de fraieri ca mine care stau acum și trebuie să dea explicații (VIDEO)

Alexandru Athanasiu, audiat în dosarul Microsoft: Nu este normal ca cei care au furat în această țară, să râdă de fraieri ca mine care stau acum și trebuie să dea explicații (VIDEO)

Un articol de: - 21 Noi 2016, 15:27
Alexandru Athanasiu, audiat în dosarul Microsoft: Nu este normal ca cei care au furat în această țară, să râdă de fraieri ca mine care stau acum și trebuie să dea explicații (VIDEO) Eveniment

Fostul ministru al Educației, Alexandru Athanasiu, a dat luni declarații în fața procurorilor în dosarul Microsoft. La ieșirea de la audieri, acesta a declarat că mereu a fost un om de bună credință. 

”Ministerul Comunicațiilor a stabilit ce tip de licență e compatibilă cu configurația acelor computere. Întotdeauna am fost de bună credință. Asta a recunoscut și domnul procuror.  Eu nu mă gândesc serios să intru într-un regim de recluziune când nu m-am atins de un leu ca slujbaș al statului român. 
Nu este normal ca cei care au furat în această țară, să râdă de fraieri ca mine care stau acum și trebuie să dea explicații. 

Nu s-a stabilit încă prejudiciul. Nu s-a stabilit cine mă va însoți eventual în această listă de persoane cu poziție procesuală penală.

Nu vreau să pozez într-o victimă. Nu sunt o victimă. Eu am conceput funcția de ministru ca om care are o viziune, lansează idei, proiecte de legi, programe de implementare spre ameliorarea sistemului pe care îl adinistrează. Nu cred că un ministru trebuie să știe câte șuruburi trebuie să fie într-un agregat atâta vreme cât sunt direcții de sprecialitate care funcționează în acest scop”, a declarat Athanasiu. 

DNA a reînceput audierile în dosarul Microsoft. Denunţătorul Claudiu Florica a venit în fața procurorilor însoțit de un avocat. La audieri au fost chemati și mai mulți foști manageri ai companiei, citați în calitate de suspecți. Procurorii anticorupție au început urmăriea penală în acest caz acum mai bine de doi ani. În dosar sunt vizaţi în total nouă foşti miniştri. 

Alexandru Athanasiu, audiat în dosarul Microsoft

Citeşte mai multe despre:   audiente,   DNA,   dosarul microsoft