Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila a explicat la ce trebuie să fie atenți părinții, atunci când trimit copiii la cursuri: „Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală”

Alexandru Rafila a explicat la ce trebuie să fie atenți părinții, atunci când trimit copiii la cursuri: „Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală”

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Sep 2020, 23:51
Alexandru Rafila a explicat la ce trebuie să fie atenți părinții, atunci când trimit copiii la cursuri: „Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală” Eveniment

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat la ce ar putea fi atenți părinții, înainte să își trimită copii la școală. Potrivit acestuia, există câteva semne simple și ușor de remarcat, ce arată dacă copilul este într-o stare de sănătate bună, dacă se simte rău sau dacă îl doare capul. 

„Orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală", a explicat Alexandru Rafila la Digi24. 

 

La ce trebuie să fie atenți părinții când trimit copiii la școală

Medicul Alexandru Rafila a explicat faptul că prăinții pot remarca dacă minorii prezintă semne de boală, dimineața înainte să îi ducă la școală. Mai mult decât atât, el a adăugat și faptul că aceștia pot discuta cu copiii lor și îi pot întreba cum se simt în ziua respectivă, iar tusea sau febra sunt semne vizibile ale unor probleme.

„Triaj observațional - noi folosim niște cuvinte pompoase la niște activități banale. Una este un triaj epdemiologic care, de obicei este făcut de un personal medical, dar eu cred că orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală. Este extrem de ușor. De fapt, își întreabă copilul dimineața când pleacă: Te simți bine? Ai vreo problemă de sănătate? Și nu trebuie niciun fel de altă măsură specială", a explicat el pentru sursa citată anterior. 

Ce se întâmplă în cazul minorilor care stau cu bunicii

Rafila a reamintit însă că este foarte importantă și limitarea contactului dintre copii și bunici, persoanele vârstnice, mai ales în cazul celor bolnavi.  „Trebuie să se găsească o metodă astfel încât bunicii să limiteze contactul cu nepoții. Copiii mergând și venind de la școală, și dacă există această întâmplare de a fi infectați, să limităm posibilitatea de transmitere a infecției către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanța sau nepoții ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5 - 2 m, să poarte o mască. Era o recomandare, o conduită pe care trebuie să o utilizeze la domiciliu persoanele vârstnice cu boli cronice. Este vorba de o metodă foarte simplă care nu este obligatorie", a explicat pentru rusa citată mai sus.

 

 Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

 

 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila