Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila: Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19

Alexandru Rafila: Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19

Un articol de: George Lupu - 22 Ian 2021, 17:48
Alexandru Rafila: Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19 Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19, fără să își fi dat seama, consideră senatorul PSD Alexandru Rafila. De asemenea, senatorul PSD a criticat Ministerul Sănătății, pentru faptul că a pu la îndoială datele referitoare la incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală.

 

Alexandru Rafila: Numărul infectărilor de COVID-19 în România, peste 20% din populație

 

Acesta a precizat pentru Antena3 că asistăm la o aparentă reducere a numărului de cazuri: "Asistăm la o aparență reducere a numărului de cazuri și în mod evident, dacă se iau decizii la relaxare, se ține cont de acest număr redus. Impactul potențial al tulpinii mutante nu a fost constatat până în momentul de față." este părerea Profesorului Rafila.

Alexandru Rafila a criticat totodată faptul că Ministrul Sănătății este cel care pune la îndoială datele comunicate, pe baza cărora au fost relaxate măsurile:

"Ministrul Sănătății nu înțeleg de ce pune la îndoială datele. Dansul are toate pârghiile că să nu le mai pună la îndoială și mai ales că să nu ne mai pună pe noi la îndoială. Coordonează întreagă activitatea legată de stare și cred că deja era suficient timp că aceste lucruri să devină funcționale de la instalarea noului Guvern.

 

Raed Arafat: Există un număr de infectări cu coronavirus peste numărul raportat

 

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, vineri, de ce mereu sunt mai multe cazuri de coronavirus decât cele raportate oficial. Una dintre explicații este aceea că unele persoane au SARS-CoV-2, dar nu prezintă simptome. Tocmai de aceea, ele nu se testează, deci nu se știe oficial că ele sunt infectate. În schimb, ele transmit boala.În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

„Toată lumea a zis că există un număr de cazuri. Aici nu e vorba numai de București. În toată țara există un număr de cazuri peste numărul raportat, care nu știm cât este, dar care există. Pentru că există testele rapide și oamenii nu le raportează toate. Acest lucru s-a recunoscut mereu. 

Nimeni n-a zis că numărul cazurilor e fix numărul care a fost raportat, pentru că e imposibil să fie așa. Sunt oameni cu simptome ușoare care nu se testează, care au virusul, sunt asimptomatici care au virusul și care nici nu știu că îl au și-l răspândesc și nu se testează. 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila