Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila: ''Asta trebuie să facă românii ca să voteze în siguranță pe 6 decembrie''

Alexandru Rafila: ''Asta trebuie să facă românii ca să voteze în siguranță pe 6 decembrie''

Un articol de: Raluca Tindeche - 27 Noi 2020, 09:04
Alexandru Rafila: ''Asta trebuie să facă românii ca să voteze în siguranță pe 6 decembrie'' Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Eveniment

Reprezentantul României la Organizația Mondială a României și candidat al PSD la alegerile parlamentare, Alexandru Rafila a precizat, la Antena 3, că testarea extinsă și rapidă este singura soluție eficientă pentru a opri pandemia. Aceasta a prezentat și câteva reguli simple pe care oamenii ar trebui să le respecte pe 6 decembrie. 

"Mulţumesc pentru invitaţie şi pentru oportunitatea de a spune câteva cuvinte legate de prezența la vot și de faptul că vrem să fin siguri că oamenii vor veni în condiții de siguranță, iar ezitările legate de o eventuală participare la vot trebuie să le demontăm pentru că prezența la vot este importantă și pentru legitimarea acestor alegeri și pentru că este până la urmă un drept democratic care trebuie exercitat de toți cetățenii.

Suntem preocupați de participarea la vot în condiții de siguranță pentru toți cetățenii și prin acest demers toți reprezentanții Partidului Social Democrat în secțiile de votare vor fi implicați direct în asigurarea siguranței votului prin instruirea care o vor primi”, a precizat Alexandru Rafila, la Antena 3. 

''Trebuie să oprim transmiterea în comunitate. Decesele sunt prea multe în momentul de față și cred că lucrul acesta trebuie să ne îngrijoreze, mai ales că ceea ce spune Centrul European de control al bolilor că situația va fi foarte îngrijorătoare pentru România în perioada următoare trebuie să înceteze.

Testarea extinsă și accesul facil pentru toți simptomaticii și contracția acestora la testare este esențial, trebuie să înființăm centre locale de recoltare, programare rapidă solicitanților eventual prin aplicații informatice și ceea ce este important consilierea pretestare şi post testare”, mai spune acesta. 

 

Măsurile pe care ar trebui să le respecte oamenii în ziua votului 

 

"Prezint câteva măsuri foarte simple pentru ca oamenii să fie siguri că vor merge în siguranţă:

 - să meargă pe tot parcursul zilei de la primele ore ale dimineții pentru a evita aglomerația şi dacă nu prezintă simptomele unei boli infecțioase să poarte corect o mască nouă pe tot parcursul deplasării și procedurii de vot;Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

- să își dezinfecteze mâinile la intrare și la ieșirea din secția de vot;

- să respecte semnalizarea de la secția de vot care indică traseul de intrare şi de ieșire;

- să evite aglomerația și apropierea de alte persoane la o distanță mai mică de 1,5 m;

- să utilizeze instrumentele proprii pentru semnătură;

- să asculte indicațiile personalului din secția de vot și neapărat să solicite din timp, și aici este O responsabilitate directă a Guvernului, să informeze cetățenii cum trebuie solicitată urna mobilă de vot în cazul în care sunt carantinaţi sau în cazul în care au viroză respiratorie”, a mai precizat Alexandru Rafila

 

Considerăm că votul este singura sansă de recâştigare a controlului asupra epidemiei

 

"Considerăm că votul este singura sansă de recâştigare a controlului asupra epidemiei. Profesioniștii din Partidul Social Democrat au soluții rapide pentru schimbarea situației dezastroase în care personalul medical epuizat, spitalele și secțiile de ateii sunt depășite, iar sistemul de Sănătate Publică, așa cum recunoștea ieri, de fapt, domnul ministru Tătaru, nu face față în ceea ce privește anchetele epidemiologice.'', a mai adăugat Rafila. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   testare covid-19