Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila: Este absolut fezabil ca școlile să se deschidă pe 8 februarie. Nu trebuiau să se închidă, de fapt

Alexandru Rafila: Este absolut fezabil ca școlile să se deschidă pe 8 februarie. Nu trebuiau să se închidă, de fapt

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 10:44
Alexandru Rafila: Este absolut fezabil ca școlile să se deschidă pe 8 februarie. Nu trebuiau să se închidă, de fapt Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Eveniment

Deputatul PSD Alexandru Rafila consideră că redeschiderea școlilor pe 8 februarie în format clasic este fezabilă.

 

Alexandru Rafila crede că școlile ar putea fi deschise pe 8 februarie

 

Mai mult, medicul a precizat că unitățile de învățământ nu ar fi trebuit, de fapt, să fie închise, având în vedere că rata de incidenă este mai mică în România comparativ cu alte state.

„Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”, a declarat Alexandru Rafila, RFI.

Acesta a criticat declarațiile secretarului de stat Andreea Moldovan, potrivit cărora este puțin probabil ca școlile să fie deschise după 8 februarie:

„Mi se pare hazardată afirmația unui reprezentant de la Ministerul Sănătății, care spunea că nu se vor deschide școlile, mai ales că numărul de cazuri noi este tot mai mic, am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste. Trebuie să ne lămurim: ori avem o situație epidemiologică gravă, pe care nu o cunoaștem și lucrul ăsta trebuie asumat ori avem o situație epidemiologică total sub control, după numărul de teste efectuate și numărul de teste pozitive și atunci nu ar trebui să existe nici cea mai mică discuție legată de redeschiderea școlilor”, a adăugat Rafila.

 

Toate scenariile sunt luate în calcul de ministrul Educației

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

În urma analizei datelor epidemiologice și a ratei de incidență și a numărului de cadre didactice care doresc să se vaccineze, ministrul Educației a anunțat că toate scenariile vor fi luate în calcul și analizate, în vedere stabilirii modului în care elevii vor reveni la școală.

„În urma acestei analize, care trebuie să fie responsabilă, orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect. Ea nu poate fi decât partajată între Ministerul Sănătății, cei responsabili de campania de vacinare, cei responsabili pentru situația de urgență și Ministerul Educației”, a explicat ninistrul Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   redeschiderea școlilor,   Alexandru Rafila,   COVID-19