Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila este de părere că România trebuie să ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi pentru atingerea obiectivului. Medicii de familie și asistentele au un rol esențial în informarea populației

Alexandru Rafila este de părere că România trebuie să ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi pentru atingerea obiectivului. Medicii de familie și asistentele au un rol esențial în informarea populației

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Ian 2021, 23:54
Alexandru Rafila este de părere că România trebuie să ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi pentru atingerea obiectivului. Medicii de familie și asistentele au un rol esențial în informarea populației Foto: Facebook / Alexandru Rafila Eveniment

Profesorul Alexandru Rafila a declarat luni seara că în România ar trebui să fie vaccinate zilnic aproximativ 100.000 de persoane, pentru atingerea obiectivului de imunizarea a populației într-un procent de 70%, până în septembrie.

Cele 100.000 de vaccinări ar trebui să includă atât persoane care au ajuns la doza de rapel, dar și persoane care fac prima inoculare, a mai precizat el, la Digi24.

 

Medicii de familie, principalii vectori pentru persoanele vârstnice

 

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că medicii de familie și asistentele sunt principalul vector de transmitere a informațiilor, în rândul persoaelor vârstnice, în special în mediul rural.

„Noi avem peste 6 milioane de „prioritari”, cei din categoria a treia sunt mai puțini deja decât cei de categoria a doua și depinde foarte mult aderența la vaccinare de informațiile pe care le pot accesa și atenție, nu numai pe internet. Mediul rural și în special persoanele vârstnice nu accesează aceste forme de informare și se adresează autorităților locale, medicului de familie, asistentei medicale din cabinetul medicului de familie și ei trebuie să fie vectorii. Efortul de educare și de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a explicat reprezentantul României la OMS, pentru sursa citată.

 

Câte persoane au fost vaccinare anti-COVID în România

 

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 38.346 de persoane. Astfel, de la debutul campaniei de vaccinare, pe teritoriul României au fost imunizate 459.567. Din totalul persoanelor imunizate în ultimele 24 de ore, 26.438 persoane au primit prima doză, iar un număr de 11.908 de persoane au fost vaccinate cu cea de-a doua doză, primitd astfel schema completă.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Potrivit datelor transmise de Comitetul Național pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID, număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 484.631, la un număr de 459.567 persoane.

434.503 persoane au fost vaccinate cu o doză, în timp ce 25.064 de persoane au primit și rapelul. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, pe parcursul ultimelor 24 de ore a fost de 39 de reacții comune și minore: 6 de tip local și 33 de reacții generale.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   vaccinare Covid-19,   bilant vaccinare Romania