Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila explică cum se realizează vaccinarea anti-COVID: Cea de-a doua doză trebuie să fie făcută la un interval minim de 21 de zile (VIDEO)

Alexandru Rafila explică cum se realizează vaccinarea anti-COVID: Cea de-a doua doză trebuie să fie făcută la un interval minim de 21 de zile (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 04 Ian 2021, 14:25
Alexandru Rafila explică cum se realizează vaccinarea anti-COVID:  Cea de-a doua doză trebuie să fie făcută la un interval minim de 21 de zile (VIDEO) foto: Hepta.ro / Abaca Press / Chicago Tribune/TNS/ABACA Eveniment

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul româniei la OMS a explicat modul în care se face vaccinul anti-COVID. El a precizat că cea de-a doua doză (rapelul) se realizează la un interval de minim 21 de zile.

 

Rapelul se realizează la minim 21 de zile

 

Reacțiile adverse ce apar în urma vaccinări anti-COVID vor putea fi raportate, de către fiecare persoană care a primit serul, iar rapelul se poate face după 21 de zile de la prima injectare.

Pentru persoanele care au fost deja vaccinate, programarea la rapel s-ar putea realiza automat, după cu au primit deja prima doză a serului.

 „Dacă apare o reacție adversă ea poate fi raportată, este un sistem pus la punct de Institutul Național de Sănătate Publică. Orice reacție adversă poate fi raportată în acel sistem, deci fiecare persoană poate să o raporteze. Discutăm și despre cea de-a doua doză, care trebuie să fie făcută la un interval minim de 21 de zile, iar această programare pentru doza a doua cred că se va face automat după vaccinarea cu prima doză.

 

Vaccinarea în cazul persoanelor deja infectate cu SARS-CoV-2

 

Întrebat dacă persoanele vaccinate cu prima doză se pot infecta cu SARS-CoV-2, până la primirea rapelului, Rafila a explicat:Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

„Da, dar poți să te infectezi și cu puțin timp înainte să administrezi prima doză. De exemplu, în Israel unde s-au vaccinat un milion de persoane, 500 au prezentat boală, dar nu afectează siguranța pacientului, ci reprezintă o situație care este posibilă. Nu există o contraindicație în ceea ce privește vaccinarea. Gândiți-vă de exemplu la persoane asimptomatice care fac infecția și care beneficiază și ele de vaccinare”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila