Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Rafila: România va primi vaccinul și organizarea pentru administrare nu știu dacă va fi gata

Alexandru Rafila: România va primi vaccinul și organizarea pentru administrare nu știu dacă va fi gata

Un articol de: Beatris Ionita - 22 Sep 2020, 20:45
Alexandru Rafila: România va primi vaccinul și organizarea pentru administrare nu știu dacă va fi gata Foto: 360medical.ro Eveniment

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS a vorbit marți seară despre cum gtrebuie să se prgătească autoritățile din România, înainte de a primi dozele de vaccin anti-COVID, care au fost negociate pentru țara noastră de Comisia Europeana. 

Medicul a afirmat că, chiar de mâine, autoritățile ar trebui să întocmească un plan privind modul de organizare, transportul, depozitarea și administrarea serurilor, care necesită condiții de păstrare extrem de stricte. 

"Dacă tot vrem să arătăm că suntem silitori în a furniza populației din România vaccinul necesar, ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile astfel încât să poată fi vaccinate. Să va spun din ce cauza. Vaccinurile noi, revoluționare pe baza de ARN trebuie nu transportate congelate, ci congelate la minus 70-80 de grade și nu există nicio țară, inclusiv în România, cu o capacitate de stocare la o astfel de temperatura. Ele vor fi livrate în recipient care conțîn gheață carbonica și care trebuie să ajungă direct in centrele de vaccinare unde pot să rămână refrigerate timp de câteva zile", a declarat Rafila la Digi24.


Nu știu dacă România va fi pregătită pentru administrarea atunci când va primi vaccinul anti-COVID-19

 

În România trebuie să înceapă cât mai urgent pregătirile pentru administrarea dozelor de vaccin anti-COVID, nu să aștepte să ajungă în țară și apoi să nu aibă condiții de păstrare și administrare.

 "Eu sunt foarte îngrijorat, văzând așa cum ne mișcăm în zona organizatorică, că va există acest vaccin disponibil, Comisia Europeană și-a făcut treaba, România va putea primi vaccinul și organizarea pentru administrarea vaccinului nu știu dacă va fi gata. Cred că lucrul acesta trebuie de acum început, încât în eventualitatea în care acest vaccin va fi disponibil să poată fi administrat într-un timp cât mai scurt unui număr mare de persoane", a completat Rafila.

 

O campanie de vaccinare necesită colaborarea mai multor instituții

 

Campania de vaccinare ar fi un succes dacă mai multe instituții ale statului ar colabora.Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

"Ar trebui foarte rapid să începem să organizăm o campanie de vaccinare, cu responsabili, cu centre de vaccinare, cu locații de depozitare intermediară, dacă este cazul, dar lucrurile sunt foarte complexe și cred că necesită colaborarea mai multor instituții, nu doar a Ministerului Sănătății. Sigur ar trebui să fie, bineînțeles, Ministerul Sănătății agrenat, dar probabil că un ajutor din partea Ministerului Apărării Naționale va fi esențial pentru reușită unei astfel de campanii", a explicat specialistul.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   vaccin anti-Covid,   OMS