Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Vișinescu a lipsit de la proces. Torționarul va fi adus cu mandat la următorul termen

Alexandru Vișinescu a lipsit de la proces. Torționarul va fi adus cu mandat la următorul termen

Un articol de: - 22 Oct 2014, 11:48
Alexandru Vișinescu a lipsit de la proces. Torționarul va fi adus cu mandat la următorul termen Eveniment
Torționarul  Alexandru Vișinescu a lipsit miercuri de la Curtea de Apel în procesul în care este acuzat de infracțiuni contra umanității, informează Agerpres.  Astfel, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat va fi adus de către polițiști cu mandat la termenul următor din 5 noiembrie.

Judecătorii au luat această decizie după ce Vișinescu a lipsit nejustificat de la proces.

La termenul de miercuri, instanța a pus în discuție necesitatea instituirii unor măsuri asiguratorii pe locuința și acțiunile deținute de Vișinescu, dar și poprire pe o treime din pensia acestuia, în vedere recuperării unui eventual prejudiciu.

Avocatul lui Vișinescu s-a opus acestor măsuri, susținând că fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat deține doar o garsonieră.

Vișinescu a fost trimis pe 18 iunie în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vișinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a săvârșit acțiuni și inacțiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivității reprezentate de deținuții politici încarcerați în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic.

Astfel, deținuții erau supuși unor condiții de existență sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente și fără să li se acorde îngrijiri sau asistență medicală adecvate.