Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alianța Medicilor salută eforturile DNA de extirpare a marii corupții din Sănătate: "Va contribui din plin la revitalizarea acestui sector și la construirea unui corp medical integru și profesionist"

Alianța Medicilor salută eforturile DNA de extirpare a marii corupții din Sănătate: "Va contribui din plin la revitalizarea acestui sector și la construirea unui corp medical integru și profesionist"

Un articol de: - 28 Aug 2015, 15:37
Alianța Medicilor salută eforturile DNA de extirpare a marii corupții din Sănătate: "Va contribui din plin la revitalizarea acestui sector și la construirea unui corp medical integru și profesionist" Eveniment

Alianța Medicilor salută decizia procurorilor DNA care au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui director din cadrul Ministerului Sănătății pentru luare de mită.

Mihaela Ela Udrea, director al Direcției Medicamentelui și Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, fost prinsă în flagrant, iar procurorii susțin că în perioada aprilie - august ar fi primit mită în biroul său din Ministerul Sănătății sub formă de bani și produse cosmetice pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu privind avizarea unor puncte farmaceutice.(Detalii AICI)

"Alianța Medicilor salută eforturile conjugate ale celor care luptă pentru eradicarea corupției din sănătate în toate formele ei și se alătură lor deoarece numai așa se poate face modernizarea sistemului medical", a spus Dr. Coriu Letitia din partea Alianței Medicilor, într-un comunicat remis B1 TV.

Aceste două cazuri confirmă poziția Alianței Medicilor care a spus că există foarte multă risipă în sistemul medical iar dacă bugetul sănătății ar fi bine administrat ar exista bani atât pentru salariile medicilor cât și pentru modernizări în spitale, astfel încât pacienții să aibă parte de un act medical de calitate.

"Eliminarea corupției și risipei din sistemul medical va contribui din plin la revitalizarea acestui sector și la construirea unui corp medical integru și profesionist", a concluzionat Dr. Coriu.

Alianța Medicilor s-a născut în urma unei revolte spontane a medicilor pe Facebook care doreau salarii decente și modernizarea sistemului medical.

Scopul principal al Alianței Medicilor este de a coaliza atât cadre medicale cât și pacienți pentru a susține modernizarea sistemului de sănătate din România, astfel încât pacienții să se bucure de servicii de cea mai bună calitate, iar medicii de condiții optime să își poată desfășura activitatea performant, în folosul pacienților.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   luare de mita