Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Alianţa Vestului“ se extinde! Bucureştiul, SĂRIT în drumul spre Bruxelles...

„Alianţa Vestului“ se extinde! Bucureştiul, SĂRIT în drumul spre Bruxelles...

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 16:20
Eveniment

După ce autorităţile locale din Cluj, Arad, Oradea şi Timişoara au decis să pună bazele unei colaborări speciale pentru a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles, primarul unui alt oraş din Ardeal a anunţat că vrea să se alăture acestui patrulater, anunţă Adevărul.

Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii, face primele demersuri pentru ca oraşul aflat la 60 de kilometri de Cluj să fie acceptat în „alianţa Vestului”. Astfel, speră Lojigan, Câmpia Turzii va beneficia în primul rând de investiţii substanţiale în infrastructură – printre care o linie ferată specială pe care să circule un tren de mare viteză şi autostradă, ceea ce ar atrage noi investitori în zonă.

În ultimii doi ani, a
dministraţiamunicipiului a solicitat finanţări în valoare de peste 30 de milioane de euro, din fonduri europene.

„Am văzut în Patrulaterala Vestului un demers inovativ, din punct de vedere administrativ, dar şi oportunitate pentru municipiul nostru de a se dezvolta rapid, graţie colaborării cu omologii noştri.”, a adăugat Lojigan.

Dan Tarcea, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, spune că şi alte oraşe sunt binevenite în cadrul acestei alianţe. Acesta a adăugat că principalele proiecte avute în vedere de administraţiile celor patru oraşe din cadrul „Patrulateralei Vestului” ţin de infrastructură. Astfel, Clujul, Aradul, Timişoara şi Oradea vor depune proiecte comune la Bruxelles, pentru a obţine finanţare directă, fără a mai fi nevoie de intermedierea Bucureştiului.

Nicolae Robu, Emil Boc, Ilie Bolojan şi Gheorghe Falcă, primarii municipiilor Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Arad, au constituit în urmă cu circa două săptămâni „Patrulaterala Vestului”, o structură informală al cărui scop este de iniţiere a unor proiecte majore de infrastructură. S-a vorbit despre legarea celor patru oraşe cu drumuri exprese şi căi ferate de mare viteză.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Alianta Vestului,   Câmpia Turzii
 
 
 
Loading...